Saldırgan Engelli Çocukları İçin Devlete Seslendiler

Saldırgan Engelli Çocukları İçin Devlete Seslendiler

Sağır, dilsiz ve engelli evlatları aynı zamanda sürekli anne ve babasına saldırıyor. Çaresiz aile birde yüzde 95 engelli olan çocuklarının ağır engelli raporuna ‘Hayır’ yazılmasına tepki gösterdi, devlete seslendi.

Sağır, dilsiz ve epilepsi hastası yüzde 95 engelli gencin ailesi, çocuklarının kendilerine sürekli saldırdığını gerekçe göstererek devlet yetkililerine seslendi.

Mustafa ve Nimet Kunt çiftinin  5 çocuğundan biri olan sağır, dilsiz ve epilepsi hastası Yaşar Kunt(37) anlık bayılmalarının yanı sıra sürekli saldırganlık yapıyor. Annesini istem dışı olarak sürekli darp etmeye kalkan ve defalarca bu konuda çaba sarf etmelerine rağmen ağır engelinin hiçe sayıldığını iddia eden aile bakım parasını da alamadıklarını söyledi. Engelli maaşının yanı sıra engelli bakım parası almak için çok mücadele ettiklerini ancak sonuçsuz kaldıklarını ifade eden Kunt ailesi yetkililere çağrıda bulundu.

Çocuklarının kendilerini arada darp ettiğini iddia eden mağdur aile yüzde 95 engelli olmasına rağmen bakıma muhtaç değilmiş gibi gelen başka bir raporla adeta şok yaşadı.

Baba Mustafa Kunt:

ATEŞLİ HASTALIK GEÇİRİNCE İŞİTME, DUYU VE KONUŞMA KAYBINA UĞRADI

“5 çocuk babasıyım diğerleri evli herkesin yurdu yuvası var. Sağır, dilsiz ve epilepsi hastası olan bu oğluma eşimle birlikte bakıyoruz. Yani evde üçümüz varız, başka da kimse yok. Tam 37 senedir çocuğumuza arlanmadan dert etmeden bakıyoruz. Ancak yaşı ilerledikçe son zamanlarda bizlerde zorlanıyoruz. Çocuğumuz doğduğundan bu yana epilepsi hastası ve yüzde 95 engelli raporu var. Bebeklik 9 aylıkken yüksek ateşli hastalık geçirince ilk önce kulağına, ardından da konuşma yetisine vurunca bu hale geldi. Samsun ve Trabzon bölgelerinde tedavilerine bakmaya çalıştık ama netice alamadık, hala da 37 yıldır bu illerde resmen mekik dokuyoruz.

 

Giresun’da kulak ölçümü yapılamadı ve bize rapor çıkartın gelin dediler. Trabzon’a gittik ve bu işlemlerimizi hallettik geldik. Bu şekilde git-gelimiz devam ediyor. Yine ben iki defa daha bu şekilde rapor çıkardım, iptal ettiler vermediler. Resmen kırmızı kalem çektiler uygun görmediler. Ve hastalıkla ilgili emin olun biz bittik, peşinde koşmaktan usanılmaz belki ama hakikaten usandık. Bizim de durumumuz belli artık durum içinden çıkılmaz hal aldı. Çünkü evladımız bize saldırıyor ve kaç kere annesini darp etti, beni, darp etti, komşular zor kurtarıyor bizi. Anlık bayılmaları var, sarası tutuyor, anlık sinirleniyor. Bir keresinde burnuma kafa attı, Trabzon’da ameliyat oldum. Biz buna böyle bu şartlarda bakıyoruz. Samsun’da hastaneye yatırdık, her ne yaptıksa boşuna oldu.”diye konuştu.

“OĞLUM BENİ HEMEN HER GÜN DARP EDİYOR,CANIM TEHLİKEDE”

“Giresun Prof.Dr.İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağır, dilsiz, epilepsi hastası oğlumuza, ağır engeline rağmen, ‘Evet’ yazacak yerde, ‘Hayır’ yazdılar.” diyen anne Nimet Kunt ise:

“Bu raporların şimdi ceremesini sürekli yanında kalan olarak ben çekiyorum. Biz bu çocuğumuz adına her ne işlem yaptıksa başarısız olduk. Başkalarının bundan daha normal hastaları engelli ve bakım parasını rahatlıkla alırken bizim engellimiz için niye alamıyoruz. Biz bu işlemleri yaptık ki bakım parası almamız gerekiyordu, ama evet yazılınca bakıma muhtaç gibi göstermediler. Komşulara gelip sorsunlar herkes şahitlik eder ki bu bize sürekli saldırıyor. Beni elinden kimi zaman zor kurtarıyorlar, çaresiz kalıyorum benden de güçlü. Ne yapacağımızı şaşırmış haldeyiz. Üçüncü kez rapor dosyası çıkardık fakat bir daha ‘hayır’ diye yanıt geldi. Engelli maaşı alıyor çocuğumuz üç aydan üç aya ama bizim de buna nazaran bakım parası alamıyoruz. Sesimizi Cumhurbaşkanımız duysun başka bir dileğimiz yok.”diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?