Rektörlük seçimleri öncesi Akit ,Attar lehine adeta rest çekti..Merhum Karakaya,Attar’a zarar verilmesi halinde Giresun’daki bir gruba karşı kampanya başlatacağını açıklamıştı..Arseven ise iddiaları daha ileri götürüp ““AK Parti’den birileri” de Zaman’ın manşetten desteklediği adayın arkasında!..”dedi.

KARAKAYA’DAN SONRA ARSEVEN DE REST ÇEKTİ

Giresun Üniversitesi Rektörlük seçimlerinin yankıları sürerken,merhum Hasan Karakaya’dan sonra bir diğer Akit Yazarı Serdar Arseven ilginç iddialarda bulundu

http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/serdar-arseven/merhum-hasan-karakayaya-pis-saldiri-13400.html linki ile önemli değerlendirmelerde bulunan Arseven,mevcut Rektör Aygün Attar’a karşı olan grubu ,bir cemaate yakın olmakla suçladı.

karakayadan-cok-agir-yazi-2212

Arseven özetle şu noktalara dikkat çekti

“Giresun Üniversitesi’nde bir “AK Parti Önde Geleni”nin (!) desteklediği “aday”, 2 Ekim 2014 tarihli Zaman gazetesine konuşmuştu…

 

Diyordu ki; “Giresun Üniversitesi korku imparatorluğuna dönüştürüldü!”

Bu Prof… Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dikkatlerine az ederim; bu Prof. diyor ki Zaman’ın manşetten verdiği röportajda: “Rektör Prof.Dr. Aygün Atar, üniversiteyi korku ve baskı imparatorluğuna dönüştürmüştür. Yakın çalışma arkadaşlarına sistematik bezdirici politikalar uygulamıştır. Biz, tamamen üniversiteyi düşünüyoruz. Rektör, MUHALİF FİKİRLERİ VE GÖRÜŞLERİ SİNDİRMEK VE KORKUTMAK AMACIYLA  disiplin yönetmeliğini demoklesin kılıcı gibi sallamaktadır.”

Böyle şeyler söylüyor Zaman Gazetesi’ne! Zaman, bu söyleşiyi manşetten vermiş, Cihan ajansı ve “Zaman’ın Bugün’ü” de tam destek çekmiş…

Bir de ne görelim;  “AK Parti’den birileri” de Zaman’ın manşetten desteklediği adayın arkasında!..

Ne mânidar, ne “çapraz ilişkiler”, muhterem Rasim Özdenören Abi’nin kulakları çınlasın!

Şimdi bunları yazdık ya, ne “çapraz” ilişkiler devreye girer, nerelerden telefonlar, mesajlar gelir, ne cemaatlere ne sızmalar!.. Doğrusu Zaman’ın saldırttığı Sayın Rektör’le bir hukukum yok, kendisinin bir paneldeki konuşmasını takip ettim, bir de Sayın Hasan Celal Güzel’in başkanlığını yaptığı Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi’nde görüşme imkânı buldum… Ortamda çok sayıda akademisyen vardı, “Ermeni iftiraları”na karşı yapılan çalışmalar hakkında bilgi almaya çalıştım.

Kendisi hakkında çok olumlu ifadeler kullanan dostlarımız var, seçim ortamında farklı şeyler söyleyen de oluyor. Şu üniversitelerdeki “seçim” yarışmalarına oldum olası karşıyımdır, bu sistem mutlaka düzeltilmeli, aksi takdirde “dedikodu”ların önü alınamaz. Kimi devlet üniversiteleri terör yuvası oldu, bütün devlet üniversiteleri de gıybet, iftira yuvası!.. Baktım, rektör hakkındaki “olumsuz”  iddiaların hiçbir dayanağı yok. Benim, bugün yazdıklarım ise belgeli, ispatlı…

Zaman gazetesi, bir “adayı” ısrarla destekliyorsa ve tıpkı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı gibi Rektör’ü “baskı imparatorluğu kurmakla” suçluyorsa…

Tıpkı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı gibi “muhalifleri hukuk dışı, antidemokratik yöntemlerle bastırmaya çalışmakla” suçluyorsa, mesele “âşikar” demektir.

Zaman gazetesinin, son yıllarda kimlere destek verdiğine ve kimlere saldırdığına bakın ve meseleyi anlayın! Bunları düşünürken, bir de ne göreyim;  Bu “aday”ın ekibinden bir akademisyen son nefesini mübarek topraklarda vermek gibi bir ihsana mazhar olan merhum Hasan Karakaya Abi’mizin aziz hatırasına ulu orta saldırmaz mı!.. “Etiketli” akademisyen sosyal medyada “had bilmezliğin” dibine vurmuş… Merhum Hasan Abi için yazdıklarına bak:  “Akit gazetesini hiç okumadım. Sanırım bundan sonra da okumam. Bu zat-ı muhteremi hiç tanımam, muhtemelen o da Giresun’u pek bilmez. Giresun hakkında öyle bir yazı yazdı ki, sanırsınız ki kırk yıllık Giresunlu. Nasıl yazdı, niye yazdı bilen yok! Hak meselesine gelince, önce başkalarından helallik almasını dilerim. Akil adam olduğu için de bizim aklımız ona yetmez. Hatta duamıza da ihtiyacı yoktur!”

Hasan Karakaya abimizin Giresunla ilgili yazısına döndüm tekrar baktım, Giresun’un, Giresunlunun hakkını ihlal eden tek bir kelime yok, aksine Giresun Üniversitesi’nin şehre daha da büyük katkılarda bulunması için ortaya koyduğu yaklaşımlar var.

Bir de ODTÜ Rektörü ile uğraşmayan ekibin, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşımlarını benimseyen bir Rektör’ü hedef alışına tepki!

(Hasan Abi’nin 26 Aralık 2015 tarihinde, yani vefatından yaklaşık bir hafta önce kaleme aldığı bu yazıya yeniakit.com.tr’den ulaşabilirsiniz.)

İşine gelmeyen bir yazıyı bahane ederek merhum Hasan Karakaya’nın aziz hatırasına saldıran “ekibe”, Hasan Abi’nin “budaklı” kalemiyle hitap etmek istedim bir an…

Şöyle kalemi iyice bir çevirmek!..

Sonra… “Değmez be!” dedim.  Zaman gazetesinin “kefil” olduğu bir “ekip” alt tarafı. Akit ruhundan nasiplenmemiş bir ekip.  Hasan Abi’in kesip attığı tırnağı alayından milyon kat değerli.

Hasan Karakaya Abi’nin tertemiz bir yüreğe sahip olduğuna ve her yazısını o tertemiz yürekle yazdığına 30 yıllık dostu olarak milyonlarca kez şahitlik ederim.

Cenaze merasimine dünyanın ve yurdun dört bir  yanından gelen Anadolu evlâtları o gün orada buna şahitlik etti. Milyonlarca temiz yürek şahitlik etti.  Ona saldıranlara  “Allah hidayet versin”  diyelim. Bir de…

Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yakın dostu merhum Hasan Karakaya’ya “bu cenahtan” gelen saldırıyı bu vesileyle görmüş olsun.”

attarrr tv net

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?