İşte On Numara Hizmet

İşte On Numara Hizmet

Sağlık Bakanlığı tarafından Giresun’a tahsis edilen 10 adet yeni ambulans ve 1 adet UMKE aracı 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde kullanılmak üzere dün, Giresun Valisi Hasan Karahan tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Valilik önünde yapılan ambulansların teslim töreninde konuşan Vali Karahan, ambulans hizmetinden faydalanan 40 bine yakın vatandaşımız olduğunu belirterek; “Bu da günde yaklaşık 10 vatandaşımıza ambulans hizmeti sunduğumuz anlamına geliyor. Bu ciddi bir hizmet. Allah muhtaç etmesin. Eksikliğini de vermesin. İhtiyaç olduğunda da hastalarımızın bu ambulanslarla hastanelere hızlı şekilde ulaştırılmasını nasip etsin. Son yıllarda gerçekten büyük atılım yaptık. İlimizdeki ambulans açığımızı da tamamladık. Emeği geçenlere, ilgili Bakanlarımıza, Hükümetimize teşekkür ediyorum. Son 3 yılda alınan 26 ambulansla, son 13 yılda alınan ambulans sayısının neredeyse yarısını almış olduk. Bu töreni 14 Mart Tıp Bayramı çerçevesinde yapacaktık, ancak Ankara’daki elim olay nedeniyle yapamadık.  O elim olayda şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah bu sıkıntılı günleri bir daha göstermesin. Gayretimiz de o yöndedir.  Milletimiz dik durmaktadır. Hükümetimiz kararlıdır. İnşallah bu belanın üstesinden geleceğiz. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

 

Törene katılan Giresun AKP Milletvekili Cemal Öztürk, yeni ambulanslarla birlikte sağlık hizmetleri filosunun daha da güçlendiğini belirterek; “Devletimizin, hükümetimizin insan sağlığına verdiği öneminin bir nişanesi olarak ambulans dağıtım töreninde birlikteyiz. Devletimiz birçok alanda büyük işler başardı. Türkiye son 14 yılda,  2002 yılından itibaren büyük reformlar yaptı.  Bunların içinde en büyük reformu da sağlık alanında yaptı.  Bütün dünya gıpta ile Türkiye’yi izliyor. Sağlıkta, eğitimde, alt yapıda, ulaştırmada bu hizmetler devam ediyor, devam edecek.  Sağlık hizmetlerinde memnuniyeti zirveye çıkaracağız.  Biz devlet olarak hükümet olarak Giresun’un Giresunlunun hizmetindeyiz.  Her zaman bu hizmetler sınırsız devam edecek.  Bu hizmetlerde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Giresun İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal da Giresun’da 25 ayrı noktadan Acil Sağlık Hizmetleri Ambulanslarıyla hastalara hizmet verildiğini belirterek; “Bu ambulanslar, 5 tanesi kar paletli, 8 tanesi 4×4, 35 tanesi 4×2, 1 tane snowtrack (kar paletli), 1 tane motorize, 1 tane 4 sedyeli, 1 tane obez / yoğun bakım ambulansından oluşmaktadır ve toplam sayımız kamuda 52’dir. Bunların 9 tanesi hasta nakil ambulansıdır. 10 ambulansın (6 tane 4×2, 4 tane 4×4) katılmasıyla bu sayı 62’e yükselmektedir. Ayrıca özel hastanelerde 3, üniversitede 1 ambulans bulunmaktadır.” dedi.

 

Vali Karahan ve beraberindekiler tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilen ambulanslar daha sonra, görev yerlerine hareket etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?