Tütüncü, Tığlı, Öz, Toslu ve Öztürk’ten Bir İlk

Tütüncü, Tığlı, Öz, Toslu ve Öztürk’ten Bir İlk

Giresun ‘da ilk defa 5 partinin il başkanları tek bir hedef için kilitlendiler..

Giresun’da teşkilatı bulunan siyasi parti il başkanları ile Sivil Toplum Örgütü çatı kuruluşları temsilcileri,15 Temmuz FETÖ terör örgütü darbe girişimine yönelik ortak basın bildirisiyle süreci kınadılar.

Giresun Atatürk Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde yapılan basın bildirisine AK Parti İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü,CHP İl Başkanı Necati Tığlı,MHP İl Başkanı Müjdat Öz,BBP İl Başkanı Selahattin Toslu,Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Öztürk ile Giresun Barosu Başkan Vekili Uğur Köse,Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu,Giresun Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu,Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Namık Altunbaş,Giresun Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahim,Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan,42.Bölge Giresun Eczacılar Odası Başkanı Mine Erdoğan,Mimarlar Odası Başkanı Gökhan Göksu,Giresun Tabipler Odası Başkanı Erhan Teker,İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Arzu Topuz,Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Rıfkı Karabulut,Faal Muhtarlar Derneği Başkanı Hadi Karabulut ile çok sayıda STK üyesi katıldı.

Darbe girişimine tepki amaçlı yapılan ortak basın bildirisini Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu okudu.

Ortak bildiri şu şekildedir;

“Bugün buraya, Giresun’da teşkilatı bulunan, siyasi partilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın çatı örgütleri olarak, 15 Temmuz’da darbe girişimine yönelmiş FETÖ terör örgütüne tepkimizi koymak üzere toplanmış bulunuyoruz.

15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiş, bu aziz millet ikinci kurtuluş savaşını da böylelikle vermiş ve ayağındaki prangalardan kurtulmuştur.

Ayrıca başta Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerimizin liderleri ve Meclis dışında yer almasına rağmen her dakika tepkilerini ortaya koyan partilerimizi cunta heveslileri karşısında dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz.

Bu hain kalkışımın akabinde halkımız, Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış ülkemizin bağımsızlığı ve birlikteliğine kastedenlere canları pahasına engel olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti, halkımızın kahraman iradesi sayesinde bir uçurumun eşiğinden dönmüş, kazanan demokrasi olmuştur.15 Temmuz darbe girişiminden itibaren ülkemiz için yapacağımız en iyi şey, barış ve kardeşliğimizi daha da perçinlemektir.

15 Temmuz darbe girişimi bir ihanetin resmidir. Dünya bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin birlikte yekvücud olmasına şahittir. Bu birliktelik; Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasının ana etkenlerinden olan asil duruşumuzun siluetidir.

Bu duruş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabında ifade ettiği gibi;

Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur, sözünün kanıtıdır.

Türk milleti, 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi bağımsızlığına yönelik yapılacak her türlü tehdide karşı vereceği cevabı, dosta düşmana tekrar göstermiştir.

Bizler Giresun’da faaliyet yürüten siyasi parti temsilcileri ve STK’lar olarak Giresun’dan bir kez daha bunu tüm dünyaya ilan ediyoruz ki; Türkiye üzerinde emeli ve planı olanlara bu millet tarihte dur dediği gibi bundan sonrada geçit vermeyecektir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve necip Türk milletine sabırlar, yaralılara acil şifalar dileriz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?