Çakırmelikoğlu Ve Aksu’dan, Turizm Vurgusu

Çakırmelikoğlu Ve Aksu’dan, Turizm Vurgusu

Türkiye’nin turizm tanıtımı anlamında en büyük organizasyonu olan EMITT 2017 fuarında Giresun rüzgarı esiyor. Bu yıl ilk kez Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde DOKA destekli olarak geniş kapsamlı katılım gerçekleştirilen EMITT fuarına yerli ve yabancı turizm firmaları yoğun ilgi gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından açılışı gerçekleştirilen EMITT 2017 Fuarı, 26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında yerli ve yabancı turizm firmalarının ziyaret edeceği sdantlarda iller ve turizm firmaları tanıtımlarını gerçekleştirecek.Giresun’un bu kadar yoğun katılım gösterdiği ilk EMITT Fuarına Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı otel,restaurant,tur firmaları katalog buroşür gibi metaryal destekleriyle katıldılar.Giresun yaylalarının yoğun ilgi gördüğü yabancı tur firmaları tarafından 2017 yılı ile bir çok organizasyonun Giresun merkezli olması üzerine projeler gündeme geldi.

EMITT Fuarını yerinde takip eden Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,Giresun’un doğal ve kültürel zenginliklerinin tanıtımının profesyonel çalışmalarla desteklendiği bir organizasyona ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadılar.

EMITT Fuarını değerlendiren Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu;” Giresun Valiliği,Giresun Belediyesi ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odası gibi ilimizin en önemli kurumlarının birlikteliği ile bu yıl ilkkez EMITT Fuarında Giresun rüzgarı esiyor diyebiliriz.DOKA destekli yapılan bu organizasyonda Giresun’un kültürel ve doğal güzelliklerinin ön plana çıkartılması,gizli cennet ilimizi tur organizatörü firmalara tanıtma fırsatına vesile oldu.Karadeniz’in en güzel diyarlarının ve yaylalarının yer aldığı Giresun’un EMITT 2017 fuarından en karlı çıkan organizasyon olacağına inanıyorum.”dedi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkasnı Hasan Çakırmelikoğlu;”Yıllardır turizmi konuştuğumuz şirin Giresun,ilkkez bu düzeyde görücüye çıktı.Ciddi bir hazırlık evresi ile Giresun tanıtımı 2017 EMITT ile gerçekleştirildi.Bugün EMITT fuarına en yoğun katılımı gerçekleştiren Giresun ili, bu başlangıcı yıl içinde değişik organizasyonlar ile adından sıkça bahsettirecektir.Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaklaşık üç aydır, bu organizasyon için firmalar düzeyinde çalışmalar yaptık.Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü,GİRTAB,DOKA gibi kurulıuşlarımızında yoğun katkılarıyla EMITT fuarına hazırlık yaptık ve bugünkü tarihi birlikteliği ve tarihi organizasyonu gerçekleştirdik.Tur firmaları ile yapılan görüşmeler ise ilimiz turizmi adına bizleri fazlasıyla umutlandırdı.”dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Gürgenci ise;” Giresun turizmi olarak büyük bir organizasyonun içinde yer almaktan yana çok mutluyum.Dünyanın ilk beş büyük turizm fuar organizasyonundan biri olan EMITT’te tüm kurum ve turizm firmaları ile yer almak çokkeyifli.Avrupa,Orta Doğu ve Uzak Doğu turizm firmalarının yoğunluklu ilgi gösterdiği EMITT’te 2017 yılını Giresun olarak tarihe not düşebiliriz.”iye konuştu.

GİRTAB Müdürü Tamer Uzuner,”Giresun Jolly,tatilce.com,anı tur gibi turizm firmalarının ilgisinde olması ilimiz adına güzel. Ancak 2017 yılı ile bir çok düzenleme ve hazırlık çalışması Giresun için stratejik öneme sahip. Bunları el birliği ile aşacağız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?