Bulancak Durağı’nda Tehlike Çanları…

Bulancak Durağı’nda Tehlike Çanları…

Gazetemizi ziyaret ederek, önemli mesajlar veren CHP Milletvekili Bektaşoğlu,Güney Çevre Yolu projesinin rafa kaldırılıp ,kaldırılmadığını sordu ve “Bulancak Durağı’nda büyük bir trafik kazası olur ve insanlar toplu can verirse,bunun hesabını kim verecek ?”diye sordu.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,  Güney Çevre Yolunun ihalesinin hala yapılmamasının nedeninin kamuoyuna açıklanmasını istedi. Gündem Gazetesi’ni ziyaret ederek önemli mesajlar veren Bektaşoğlu,”Güney Çevre yolu,bu il için hayati önem taşımaktadır.Ancak ihalesi ile ilgili adımlar nedense hala atılmamaktadır.Şayet ,bu seçim vaadi unutulursa bu il çok şey kaybeder.”dedi

Limanın önündeki kavşak ile Güney Çevre yolu arasında bağ kurulmamasını isteyen Bektaşoğlu” Güney Çevre Yolu,olsa da ,bu kavşaktaki trafik sorunu bitmez.Bulancak Durağı’ndaki sorun giderek büyüyor.Buraya mutlaka viyadük yapılmalıdır.İnsan hayatı bu kadar ucuz değildir.Orada insanlar dakikalarca bekliyor ve boşuna akaryakıt tüketiyor.Bekleme sırasında harcanan akaryakıt parası ile 5 yılda o viyadük ,kendi kendini kurtarır.Yarın çok ciddi bir trafik kazası olsa ve onalarca insan can verse,bunun bedelini kim ödeyecek.Her yere para var da,insan hayatına mı yok.Ben oradan çok dikkatli geçiyorum.Beklerken dahi arkama Tır almıyorum”dedi

 

Bektaşoğlu  “Fındıkta bu yıl tarihinde yaşanmamış şeyler yaşanıyor. Üretici ilk defa fındığının fiyatını, alıcısını ve tahmini rekoltesini bilmeden ürününü toplamaya başladı.  Son ilk ise, rekolte açıklanmadan geçen yıl ki fiyatla alım yapılacak olmasıdır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Eşref Fakıbaba, verdiğimiz mücadele ve oluşan kamuoyu baskısı, tepkisi sonucunda, TMO’nun fındık alımı yapacağını açıklamıştır. Bu olumlu bir gelişmedir. Ancak yeni taban fiyat açıklanmaması, geçen sezon için belirlenen fiyatla alım yapılacak olması hayal kırıklığı yaratmıştır.

1 yıl öncesi için belirlenen Giresun kalite fındık için 10.50, Levant kalite için 10 TL fiyatla alım kararının hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Bakan Fakıbaba, bu fiyatı neye göre, kime göre, hangi gerekçeyle belirlemiştir,  bunu açıklamalıdır.

Neredeyse maliyet fiyatı taban fiyatı olur mu?

Konuyu TBMM’ye taşıyacağım. Umarım bu sefer üretici oylarıyla milletvekili olan arkadaşlar bu sefer parmaklarını üretici için kaldırırlar.

“YABANCI ALICILAR BELİRLEDİ, BAKAN AÇIKLADI”

Bize göre bu fiyat, yabancı alıcıların çeşitli yöntemlerle oluşturduğu serbest piyasa fiyatıdır. Ferrero’nun ve onun yerli ortaklarının hak ve menfaatlerini gözeten böyle bir fiyat açıklamak, AKP’ye çok yakışmıştır. Ama ülkemize yılda ortalama 2,5 milyar dolar döviz girdisi sağlayan, 6 ilin ekonomisinin çarkını çeviren, 8 milyon dolayında nüfusun geçim kaynağı olan fındığa ve onun üreticisine hiç yakışmamıştır.

Bu şekilde bir anlayışla yine üretici ve ülkemiz kaybedecek, fındığın baronları kazanacaktır.

Hükümet fındık üreticisiyle adet dalga geçmektedir. Dolayısıyla üreticimizin AKP’yi, artık fındığına verdiği fiyata, ülkesine ve kendisine verdiği zarara göre değerlendirmesinin zamanı gelmiş, hatta geçmektedir.

AKP milletvekilleri halkın içine nasıl çıkacak, göreceğiz?

“FINDIK İÇİN DE ADALET İSTİYORUZ”

Fındığın ve üreticisinin haklarını savunan tek parti CHP’dir.

Fındığa geçen sezondan bu yana artan maliyetler düşünülerek, hak ettiği değer üzerinden yeni bir fiyat istiyoruz. Bunun için mücadelemiz sürecektir.

Fındık için de Adalet istiyoruz.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?