BOĞAZ BÜYÜK OLSA DA BÜTÜNÜ YUTMAK ZOR

BOĞAZ BÜYÜK OLSA DA BÜTÜNÜ YUTMAK ZOR

Benim ecdadım öyle büyük bir ecdat ki; Kıblesi Kabe, Ülküsü Turandır.
Ey şanlı Alparslan…
Torunların yurt diye armağan ettiğin topraklardadır… Giresun ilimizin %90’ı Çepni Türkü’dür. Türkçe’den başka bir dilleri yoktur. Türkmen olan Çepniler’in ilk Giresun’a yerleştiklerinde Sünni İslam anlayışını benimseyen yöre halkının, yıllar içinde birliktelik ruhunu yitirse de işin özeti Karadeniz’in %95’i Oğuz ve Türkmen boyudur…
Bu boylar Anadolu’ya, Giresun’a gelirken birlik ortak hareket ederek başarılı olmuşlar, yurt tutmuşlardır. Günümüzde bu birliktelik yerini ferdi harekete bıraktığı için başarı yerine gerileyen bir İl haline geldik. Yine de bu yörelerde yaşayan Türkler olmasa bu ülke çoktan yıkılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve İslam anlayışını günümüzde ayakta tutan. KARADENİZ, Giresun’dur. SARIKAMIŞTA donan askerler Giresunlulardır. Kurtuluş Savaşının dönüm noktası mangal dağında Yunan ordusunu 2 parçaya ayıran 5 bin kişilik 2 alaydan 280 kişi geri dönebilen Giresun uşaklarıdır. 15 Temmuz’da tankın öğününe yatarak canı pahasına tankı durduran yine Giresun uşaklarıdır.
Karadeniz’in kıyısında , deniz, kumsal, doğa , yükseldikçe vadi boyu köyler, doruklarda yaylalar… Yeşili , denizi, doğası, meyve, fındık, balık, arıcılık, hayvancılık, açısından mükemmel doğası olan, iç Anadolu kültürünün yaşandığı, Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk, ilçeleriyle ayrı iki kültürün iç içe yaşandığı bir ilimiz Giresun.
Bu ilin insanının iki önemli özelliği var birincisi ; insanlarının gözü pekliği , cesareti, bu özeliği nedeniyle toplumsal hareket etmeyi sevmeyen kişisel hareket eden insanlar olması.!
Bu öz güven insanların birbiriyle olan ilişkilerini de olumsuz yönde etkilemektedir. Çok güzel bir ülkemiz var. Bereketli topraklarımız, denizlerimiz, her dilden her dinden zengin kültürümüz tüm dünya bize bakıp iç çekiyor. Koskoça iki kıtayı birleştiriyoruzu da farklı fikirleri barıştırmıyoruz. Aynı Çeşme’den su içip, aynı kahvede çay içenler birbirini rakip görürken biz ilimizin birlikteliğini korumaya çalışıyoruz. Sizin anlıyacağınız ayakkabı fiyakalı ama çorap delik. Asya ile Avrupa’yı birleştiren mükemmel bir coğrafya; Anadolu’da birçok etnik gurup bir arada yaşamayı başarırken canım ülkenin nimetlerine bütün dünya milletleri gıpte ile bakarken, kimsenin kimseye minneti olmadığı bu topraklarda fikir ayrılıkları ortaya çıkmakta, bu da, farklı düşünen, insanlar arasında huzursuzluk meydana getirmektedir. Bu canım ilin nimetlerinden faydalanıp ekmeğini yemek yerine insanımız adeta birbirini yemektedir, geçmişten uzak düşen, geçmişle arasına dağlar kadar mesafeler giren insanımız ne yazık ki; Hayal kurmaktan fersah fersah uzaklara düşmektedir. Geçmişini önemsemeyen kendinden önceki kuşakların tecrübelerinden, birikimlerinden yararlanamayan insan sadece günü yaşamaya çalışıyor. İstikbali hayal etmekten de mahrum kalıyor. Bir araya gelmek başlangıçtır, bir arada durabilmek ilerlemedir, birlikte çalışmak başarıdır, birlikte hareket edebilsek Giresun insanının üstesinden gelemeyeceği, başaramayacağı hizmet, kazanım yoktur.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?