GİRESUN GÜNLERİ YENİ BİR HEYECANLA YAPILDI

GİRESUN GÜNLERİ YENİ BİR HEYECANLA YAPILDI

Giresun Dernekler Birliği tarafından 2007 yılında başlatılan ve Giresun Federasyonu’nca bugüne kadar ısrarla devam ettirilen Giresun Günleri Yenikapı Etkinlik Alanında yapıldı. Feshane’de başlayan ve üç yıldır Yenikapı’da devam eden bu etkinlik diğer illere de örneklik teşkil etmesi bakımından da önemli bir faaliyet olarak icra ediliyor. Üç yıldır Yenikapı Etkinlik Alanında devam eden bu etkinlik alanın genişliği ile mütenasip olarak değişik yerleşimlere sahne oldu ama artık İBB tarafından sabit alanlar yapılarak artık bu şekilde devam edecek gibi görünüyor. Ana çadırda federasyon, valilik ve ilçe stantları yanında kurumsal bazı firmalara tahsis eden alanlar bulunuyor. Ancak birkaç senedir Giresun Belediyesinin katılmayışı bazı siyasi çekişmelerin uzantısı olarak görülüyor. Bu durum Giresun Federasyonu için değilse de Giresun Belediyesi hanesine yazılan bir eksi olarak karşımıza çıkıyor.
Bu yıl ilçe stantları diğer yıllara göre daha derli toplu olarak gelen misafirlerini ağırladı. Girişte bir yere konuşlanan Doğankent standında bu yıl ayrı bir heyecan gördük. Doğankent yeni bir ilçe olmasına karşın eski ismi Harşıt’ı alma konusunda oldukça iştahlı. Düzenledikleri imza kampanyası ile bu işi başaracaklarına inançları tam. Yeni kurdukları Harşıt Federasyonu ile dernekleri bir araya toplayan hemşerilerimiz 4 gün boyunca karınca gibi çalışarak herkesin gözüne girmeyi başardılar.
Eynesil standı ziyaretçilerin ilgisini çeken bir başka stant oldu. Eynesil standı birkaç yıldır 2 katlı olarak kurulan nadir stantlardan biri. Başkanları meslektaşım Ayhan Aslan’ın etrafında bulunan bütün yöneticiler gelenlere başta mayıs helvası olmak üzere ikram yetiştirmekte zorlandılar.
Tirebolu standı ise her zamanki gibi ikramın yapıldığı en önemli yerlerden biriydi. ÇAYKUR her zaman olduğu gibi bir stant buraya bir stant da dışarıya koymuştu. 42 numara Tirebolu Çayı içmek isteyenlerin uğrak yeri burası oldu. TİRDEF yetkilileri ve belediye yetkililerinin sabahtan akşamın geç vakitlerine kadar arı gibi çalıştığı stantda bol bol ikram yapıldı ama biz şeker başlangıcı sebebiyle sade fındıkla yetindik.
Giresun’un gurur abidesi Deniz Yıldızı Derneğimizin emektarı Ferhat Deniz hocamızın açtığı stant istenen seviyede ziyaretçi bulamadı. Dernek yönetim kurulu üyesi Osman Kılıç ve Ak Parti Giresun Kadınlar Kolu Başkanı Berrin Aydın’ın da bütün gayretlerine rağmen insanımızın ilgisizliği yöneticileri üzdü.
Giresun Üniversitesi standı kurumların yöneticilerin aynası olduğunu gösterdi. Rektör Cevdet Coşkun ve ekibi standı hiç boş bırakmadı. Gelenlere üniversitesini en ince ayrıntılarına kadar anlattılar. Cevdet Bey üniversitenin geldiği noktayı anlatırken yerleşkenin darlığı ve Giresun’da mevcut arazi sıkıntısını da belirtmeyi ihmal etmedi. Bugün 33 bin öğrenciyi ve bine yakın akademik ve yardımcı personeli bünyesinde barındıran üniversitemiz inşallah geleceğin yıldızı olmaya aday.
Çamoluk standını ise Kazım Karaçoban arkadaşımız profesyonel bir anlayışla hazırlayarak güzel bir sunum yaptı. Yaptığı bal ikramı ise gelenlere ayrı bir sürpriz oldu. Meşhur Çamoluk Balını gelenlere bir daha göstermiş oldular. Şaban Kutlu arkadaşımızın yaptığı Çavuşlu Ekmeği tanıtımı ise etkinliğe ayrı bir renk kattı. Çavuşlu Belediyesi esasında etkinliğe katılıp bölgesindeki çevre kirliliği konusunda bir kampanya başlatabilirdi. Kendilerimi katılmadılar bilemiyorum.
Giresun Günlerinin yemek sponsoru Doğal Dükkan’ı da es geçmemek gerek. Doğal Dükkan, Giresun ve Karadeniz Bölgesi yemeklerinden oluşan menüsünü misafirlere ikram ederken, etkinlik meydanına kurulan ocakta pişirilen dev Giresun Yağlısı, çotanak ve kemençe şeklinde kukla gösterileri çok büyük ilgi çekti. İnsanlar çotanak ve kemençe figürleri ile resim çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
Tabi arkadaşlarımı da unutmayayım; Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar ve Metin Ruşen etkinlik boyunca bir dakika bile yerlerinde durmadılar. Gelen gidenleri karşılayıp bütün stantları birlikte ziyaret ettiler. Abdullah Öner Meral, Aydın Kömürcü, Oğuzhan Kılıçarslan, Hüseyin Şenel Odacı, Timur ve Adem Tahmaz, Bursa’dan Erdal Avcı, Görele’den Kamil Yılmaz, Şebinkarahisar’dan Gülşen Akyol Mutlu, Yağlıdere’den Fatih Aytekin Özdemir, Bulancak’tan Hakan Alpaslan görevlerini yerine getirmeye çalıştılar. Etkinliğe gelenlere gerek sosyal medyadan gerekse geleneksel medyadan haber yetiştirmeye çalıştılar. Standında yakınlarda vefat eden Foto Muhabir Ara Güler’i unutmayan platform yetkilileri Ses Ver Giresun pankartına Giresun’un önemli sorunlarını sloganlar halinde dercettiler.
Bir teşekkür de İstanbul Büyükşehir Belediyesi hak ediyor. Ana yoldan kolayca bir çıkışla hemen etkinlik alanına girdik, aracımızı alana çok uzak olmayan bir yere park ettik ve çıkarken de çok kısa bir çıkışla tekrar yola kavuştuk. Alanı da gerek etkinliklerin gerekse yiyip içme yerleri gerekse eğlenme yerleri ile çok düzenli olarak yapmışlar. Çok önemli bir şey de yapılan cami olmuş küçük ama güzel bir cami hem dışarıdan gelenlere açık hem de etkinliğe gelenlere açık olacak şekilde yapılmış. Tabi tuvalet ve şadırvan hizmeti de teşekkürü hak ediyor.
Ve tabi olayın esas kahramanını es geçmeyelim. Yıllardır bu etkinliği üzerine bir şeyler katarak devam ettirmenin zorluğu en iyi STK yöneticileri anlar. Her şeyin para ile yapıldığı günümüzde böyle büyük bir yükün altından hem maddi hem de manevi olarak kalkmanın zorluğu anlatmak için klavyenin harfleri ve gazetelerin sayfası yetmez. Yüz binlerce insanı bir araya getirip, onları yiyip içirip, eğlendirip, hasretleri gidermek ve hemşerileri görüştürüp tanıştırmak ve onları kavgasız nizasız tekrar geri göndermek kolay bir şey değil. Başta Giresun Federasyonu Bakanı Mehmet Kuğu ve yönetim kurulu üyelerine, her aşamada katkı veren diğer STK başkanlarına ve en önemlisi evinden ve işinden kalkıp oraya gerek vazifeli gerekse ziyaretçi olarak gelen hemşerilerimize ve dostlarımıza teşekkür etmesek ayıp olur. Emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?