Jandarma Öğrencileri Uyardı

Jandarma Öğrencileri Uyardı

Jandarma Uyuşturucu Ve Madde Bağımlılığı Konusunda Öğrencileri Bilgilendirdi.

SEDAT KARAKAYA

Giresun’un Keşap ilçesi, Yolağzı Ortaokulunda, ilçe Keşap Kaymakamlığı’nın ve  Keşap ilçe Jandarma Komutanlığı’nın nezdinde bilgilendirme programı düzenlendi.

İlçe Jandarma Komutan Vekili,Jandarma Kıdemli Başçavuş Yılmaz Yurtseven’in öğretmen edasıyla anlattığı konuyu sinevizyon gösterisi ile Uzman Jandarma Başçavuş  İsmail Kapkın ekranlara yansıttı.

ÖĞRENCİLERİN BİLGİLENDİRİLMESİ ESNASINDA KOMİK ANLAR DA YAŞANDI

Uyuşturucu ve uyuşturucu maddenin geçmişten günümüze kadar olan etkilerinin özenle ve mizahi çizgi filmle anlatıldığı bilgilendirme programında önemli detaylar paylaşıldı.Sigara başta olmak üzere,afyon,morfin ve eroin gurubu uyuşturucu maddeler içeren ölümcül maddeler nakış nakış işlendi.Ancak bu bilgilendirme de zaman zaman güldüren dakikalarda yaşandı. İlçe Jandarma Komutan Vekili,Jandarma Kıdemli Başçavuş Yılmaz Yurtseven’in alkol ve sigara kullanımı konusunu anlatımı esnasında ayağa kaldırdığı Yolağzı Ortaokulu öğrencilerinden Niyazi Onur Aynur, “Hocam ne de olsa ölmeyecek miyiz?”şeklindeki sorusu herkesi güldürdü.Ancak soruyu soran ve diğer öğrencilerin bile beklemediği soruya Başçavuş Yurtseven’den mantıklı ve düşündüren cevap gelince alkış tufanı koptu.

ÖZENLE SEÇİLMİŞ KONULAR ADETA NAKIŞ NAKIŞ İŞLENDİ

Sivil kıyafetli olarak bir öğretmen edasıyla ders anlatan komutan ve yanındaki bir diğer komutana öğrencilerin de ilgisi oldukça yoğun oldu.Üniformasız komutanları bu kez misafir öğretmen olarak dinleyen öğrencilere sunum yapan Jandarma Kıdemli Başçavuş Yılmaz Yurtseven,”  Uyuşturucu ve uyuşturucu maddeye alışma dönemi dediğimiz dönem; uyuşturucu maddeyle tanışma dönemidir,  bu dönemde yalancı bir dünyaya Dalarak keyif alma duygusu ön plana çıkar.Kişi kararsızdır, uyuşturucuya başlamamak için direnir ve istediği zaman uyuşturucuyu bırakacağını düşünür

Vücutta kalıcı bir fiziksel hasar yoktur, gerekli tıbbi yardım yapılırsa kolaylıkla uyuşturucuyu bırakabilir.Doyma döneminde ise; maddenin yoksunluğunda büyük sıkıntı ve problemler doğar.Görme bozukluğu göz bebeklerinde küçülme,ağız kuruluğu ,ellerde titreme,nabız ve solunum sayısında  azalma,tansiyon düşüklüğü, hafızada zayıflama  ruhsal durgunluk ve halüsinasyon görülür.

Düşkünlük dönemi olan 3.evrede;ağır hasarlar ve ruhsal çöküntü görülür. Kalp ve solunum problemleri başlar,aşırı zayıflar.Kişi kendine bakamaz yardıma muhtaç hale gelir. Yaşantısını devam ettirebilmek için aldığı uyuşturucu miktarını arttırmak zorundadır”dedi.Öğrenciler zaman zaman esprili öğretmen komutanlarını can kulağıyla dinlediler.

UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞININ SOSYAL VE EKONOMİK ETKİLERİ

Jandarma Komutanlığından görevli gelen komutan eğitmen ayrıca,uyuşturucu bağımlılığının sosyo-ekonomik zararlarına da vurgu yaptı.Yurtseven, “İnsan  çevresi ile uyum içinde  olması akıl ve zihin sağlığı ile mümkündür.Bu sebeple aklı ve zihni hayatın en büyük düşmanı olan uyuşturucular insanın uyum gücünü zaaf ve iflasa götürmekle onu aileden toplumdan ve çevresinden kopararak yalnızlığa bunalıma sorumsuz hayvanı bir hayata mahkum eder. Bağımlıyı yaşayan bir ölü haline getirir”şeklinde konuştu.

Keşap Kaymakamlığı tarafından onaylanan ve ilçe Janarma Komutanlığı tarafından 7’den 70’e öğrenci ve sivile yönelik bilgilendirme programında ayrıca kırsal kesimlere ağırlık verildiği kaydedildi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?