Lipoliz Hakkında Merak Edilen 8 Soru

Lipoliz Hakkında Merak Edilen 8 Soru

Medikal estetik uygulamaları kapsamında kullanılan lipoliz yöntemi, soya fasulyesinden elde edilen phosphatidylcholine maddesinin vücuda enjekte edilmesi sürecini kapsamaktadır. Lipoliz yönteminin amacı, vücutta yağ fazlalığının görüldüğü bölgelerin inceltilmesini ve fazla yağların eritilmesini sağlamaktır. Phosphatidylcholine maddesi, vücuttaki yağ metabolizması üzerinde etki göstererek istenen şekillenmenin sağlanmasına yardımcı olmaktadır.

Lipoliz yöntemi ile vücuda enjekte edilen phosphatidylcholine maddesi sayesinde yağ hücrelerinin zarında geçirgenlik artmakta, yağ hücreleri parçalanmakta ve dolayısıyla vücut tarafından dışarıya atılması daha kolay hale gelmektedir. Bu işlem, vücuttaki doğal yağ yıkılımı sürecini artırarak yağlardan daha kısa süre içinde kurtulmayı sağlamaktadır.

Vücudundaki fazla yağlardan kurtulmak isteyenler tarafından en çok talep gören medikal estetik uygulamalarından olan lipoliz hakkında merak edilen 8 soruyu sizler için derledik. Gelin hep birlikte bu soruların yanıtlarını inceleyelim.

Lipoliz Nasıl Uygulanır? Cerrahi Bir İşlem Midir?

Lipoliz uygulaması sırasında son derece ince bir iğne kullanılmaktadır. Bu iğneler, yağ oranının fazla olduğu bölgelerdeki dokunun içerisine 2 cm aralıklar ile batırılmakta ve iğnenin içerisindeki phosphatidylcholine maddesi enjekte edilmektedir. İşlemler manuel iğneler ya da mezoterapi tabancası ile yapılabilmektedir. Bu süreçte herhangi bir cerrahi kesi yapılmamaktadır.

Lipoliz Kaç Seansta Tamamlanır?

Lipoliz işleminin seans sayısı, hastanın sağlık durumuna, vücudundaki yağ kütlesinin oranına ve hasta vücudunun tedaviye verdiği yanıta bağlı olarak değişmektedir. 4 ila 8 hafta aralıklarla gerçekleştirilen lipolizde kullanılan ilaç miktarı da hastaya bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Seans sayısı hakkında detaylı ve doğru bilgi sahibi olabilmek için muayene olmanız ve doktorunuz ile süreci planlamanız önerilmektedir.

Lipoliz seansları sırasında farklı metotlar uygulanabilmektedir. Kişinin ihtiyaçları ve vücudunun verdiği tepkiye bağlı olarak seans sayısı 5 ila 8 arasında değişebilmektedir. Ayrıca seans arası süre de hastaya göre planlanabilmektedir. Her bir seans ortalama 1 saat sürmektedir.

Lipoliz ile Liposuction Arasındaki Fark Nedir?

Lipoliz ve Liposuction uygulamalarının her ikisi, vücuttaki yağ hücrelerinin normal boyutlara getirilmesini veya tamamen ortadan kaldırılmasını amaçlamaktadır. Ancak liposuction yönteminde yağ hücrelerini normal boyutlara getirmek için cerrahi işlem uygulanmaktadır. Lipoliz uygulamasında böyle bir durum söz konusu değildir, işlemler sadece enjeksiyon yöntemi ile yapılmaktadır.

Lipoliz Sırasında Ağrı veya Acı Duyulur Mu?

Lipoliz tedavisi öncesinde işlemin yapılacağı bölge anestezik krem ile uyuşturulmaktadır. Dolayısıyla işlem esnasında hasta ağrı veya acı hissi duymamaktadır. Tedavi sonrasında oluşabilecek komplikasyon riski de çok azdır.

Lipoliz Kimler İçin Uygundur? Hangi Bölgelere Yapılabilir?

Lipoliz yöntemi, kilo vermek veya fazla kilolardan kurtulmak için uygulanan bir yöntem değildir. Lipoliz yönteminin amacı, bölgesel düzeyde kalıcı hale gelen yağ depolarını yok etmektir. Bölgesel yağlar rejim ve spora karşı direnç gösteriyor ise lipoliz yöntemine başvurulabilmektedir. Boy kilo endeksine göre 30 kilo fazlası olan kişilerin lipoliz yönteminden yararlanmaları tavsiye edilmemektedir. Bu kişilerin tedaviden yararlanabilmeleri için öncelikle fazla kilolarından kurtulmaları gerekmektedir.

Lipoliz işlemi bel, sırt, kol, kalça, karın, basen ve bacak bölgelerindeki kalıcı yağ kütlelerine yönelik uygulanabilmektedir. Ayrıca gözaltı torbaları, boyun, çene altı ve koltuk altı bölgelerine de uygulanabilmektedir. Erkekler fazla meme dokusu için lipoliz yönteminden yararlanabilirken bu durum kadınlar için geçerli değildir.

Lipoliz Kimler İçin Uygun Değildir?

Hasta açısından son derece kolay ve acısız bir yöntem olan lipoliz yöntemi, bazı kişiler için sakıncalı olabilmektedir. Aşağıda sıralanan kişiler, lipoliz tedavisi öncesinde durumlarını doktorlarına bildirmelidir:

  • Lipoliz enjeksiyonunun içeriğindeki maddelere karşı alerjisi bulunanlar,
  • Kanser hastaları,
  • Kalp hastalığı bulunan kişiler,
  • Diyabet hastaları,
  • Karaciğer yetersizliği bulunan kişiler,
  • Kan pıhtılaşma problemi yaşayanlar,
  • Emziren anneler,
  • Hamileler.

Yukarıda sıralanan kişilerin lipoliz tedavisinden yararlanmaları durumunda risk oluşturabilmektedir. Bu riskler ile karşılaşmamak için mutlaka durumunuzu uzman doktorunuza bildiriniz.

Lipoliz Sonrası Süreç Nasıldır?

Lipoliz uygulamasının ardından başarılı sonuçlar alabilmek için uzman doktorunuz tarafından belirtilen yaşam değişikliklerini uygulamanız gerekmektedir. Lipolizin etkilerini hızlandırmak ve vücutta genel bir kilo kaybı yaşamak hedefleniyor ise tedaviye ek olarak sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturulmalı ve diyet yapılmalıdır. Böylelikle lipoliz tedavisi desteklenirken kalıcı hale gelmiş yağların vücuttan uzaklaştırılma süreci hızlanmaktadır.

Lipoliz sonrası süreçte hasta günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir. Uygulama bölgesinde küçük kızarıklık, morarma, ödem ve kaşınma gibi komplikasyonlar görülebilmektedir. Bunlar normaldir ve hastanın panik yapmasına gerek yoktur. Ayrıca uygulama bölgelerinde hafif ağrı hissi meydana gelebilmektedir. Ortalama 1 haftalık sürecin ardından bu etkiler kendiliğinden azalmaktadır. Ağrı hissi duyanlar, doktorlarının reçete ettiği ağrı kesici ilaçları kullanabilmektedir.

Lipoliz Sonrası Deride Sarkma Olur Mu?

Bölgesel zayıflama için kullanılan lipoliz, kalıcı yağ hücreleri üzerine etki ederek deri tabakasının ortalama 5 cm incelmesini sağlamaktadır. Bu işlem sırasında cerrahi bir müdahale yapılmamakta ve yağ dokuları dışarı alınmamaktadır. İşlemin amacı yağ dokularının yakımını hızlandırmaktadır. Dolayısıyla yağ alma operasyonlarındaki gibi büyük ölçekli deri sarkması durumları ile karşılaşılmamaktadır.

Lipoliz İçin Güvenilir Adres: Uzman Dr. Şafak Göktaş

Medikal estetik ve yüz estetiği alanlarında tecrübesi ve uzmanlığı ile fark yaratan Uzman Dr. Şafak Göktaş, vücudundaki fazla yağ dokusundan şikayetçi olan hastalarının istenilen vücut hatlarına ulaşmaları için tıbbi hizmet vermektedir. Ataşehir botoks ve lipoliz gibi medikal estetik uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak, muayene olmak ve tedavi planı oluşturmak için Uzman Dr. Şafak Göktaş kliniğinden randevu alabilirsiniz!

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?