ÖZTÜRK İLE DOBRA DOBRA

ÖZTÜRK İLE DOBRA DOBRA

MİLLETVEKİLİ CEMAL ÖZTÜRK; ” GİRESUN ŞEHİR HASTANESİ DOĞU KARADENİZ’İN GURURU OLACAK!.”

Haber-Röportaj: Zeki AL

Bugün  gazetemizin konuğu  Giresun AK Parti Milletvekili sayın Cemal Öztürk..

Yapılması  tartışmalara konu olan Giresun  Şehir  Hastenesini  A’dan Z’ye kadar Giresunlulara tanıtacağız ..

Öztürk; Giresun Şehir  Hastanesinin  Doğu  Karadeniz’in gururu olacağını   belirterek, röportajımız sırasında  sorduğumuz  soruları  yanıtladı

İŞTE GİRESUN  ŞEHİR HASTANESİ

2013 Yılında  yatırım  programına alınan,2016 yılında ihale edilerek 1084 günde  tamamlanıp, 2019 yılında  Giresunluları  hizmetine sunulan hastanenin  hizmete giriş  asamasinda Giresun Ak Parti Milletvekilleri elinden gelen gayreti göstermişlerdir ..

Bu hastane; geniş  sağlık  personeli ve bölümleri ile Giresun’un önemli  eksiğini  giderip, Giresun insanımın  komşu  illerde tedavi görmesinin de önüne geçecektir..

Aksu’da hizmete giren hastanemizde 91 tek yataklı oda olup,  86 iki yataklı oda ve (172 yatak), 78 yoğun bakım yatağı ile hizmet vermektedir..

PERSONEL

17 Profesör, 21 Doçent , 63 Öğretim Üyesi,  65 Araştırma görevlisi, 81 Uzman hekim, 37 Pratisyen Hekim, 1091 Hekim dışı sağlık personeli ve 67 üniversiteli Toplam: 1158 personelir.

BÖLÜMLER

Dahili klinik:18 (aile hekimliği, nefroloji, gastroentoroloji, endokronoloji, radyasyon onkolojisi, psikiyatri, nükleer tıp, nöroloji, kardiyoloji, dahiliye, göğüs hastalıkları, fizik tedavi rehabilitasyon, enfeksiyon hastalıkları, cildiye, radyoloji, romatoloji, onkoloji, hemotoloji)

Cerrahi klinik:12 (Genel cerrahi, plastik cerrahi, ortopedi, beyin ve sinir cerrahisi, kalp damar cerrahisi, göğüs cerrahisi, göz hastalıkları, üroloji, kulak burun boğaz, anestezi, acil tıp, patoloji)

Temel bilimler kliniği: 2 (Mikrobiyoloji, biyokimya)

Hastane Sağlık Bakanlığı’na bağlı Eğitim ve Araştırma  Hastenesidir.

Hastanenin Acil Servisi A1 grubu olarak hizmet vermektedir. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları en iyi şekilde karşılanmaktadır. Kalite standartlarını artırmak için de çalışmalar devam etmektedir.

Cemal bey Giresun Devlet Hastanesi ne olacak?

-Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 16.02.2021 tarihli olur yazısı ile B rolünde 200 yataklı devlet hastanesi olarak hizmet verecektir..

Üniversite Araştırma Hastanesi’nin durumu nedir? Başka illerde bu hastaneler hep en önde.

-Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi ile birlikte kullanım protokolü kapsamında hizmet vermektedir. Hastanede; vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmeti sunumunun yapılabilmesi için hizmet kalitesi her geçen gün artırılmaktadır.

TIP FAKÜLTESİ ..

Cemal bey biliyorsunuz Giresun Tıp  Fakültesi  öğrencileri uzun yıllar Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde  okuyup, denizi girmeden, denizi görmeden  mezun oldular. Tip Fakültesi çok  eleştirildi. Bir an evvel Giresun’a gelmesi istendi. Giresun Tıp Fakültesi’ne yer bulundu mu?

-Giresun Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Aksu’da hizmete giren hastanenin doğu komşuluğunda yer alan arsa üzerine planlanmaktadır.Giresun’da Onkoloji bölümü ne zaman istenilen personel ve aletlerine kavuşur. Kanser 104 koldan çığ gibi artıyor. Hastane muayene ve tedavi bölümleri gemi kamarası gibi, bir taraftan doluyor, bir taraftan boşalıyor.

İlimizin Onkoloji alanında Karadeniz Bölgesi’nde üs haline gelmesini hedefliyoruz. Bu alanda hastanemizin eksikliklerini bir bir tamamlıyoruz. Bugün itibariyle hastanede 1 onkoloji hekimi, 1 radyasyon onkolojisi hekimi, 1 hematoloji hekimi bulunmaktadır. Kemoterapi ünitesi 17 yarı otomatik koltuk ve 6 hemşire ile hizmet vermektedir. LİNAC (radyoterapi) cihazı Mayıs ayı içinde kurulumu tamamlanmıştır. Hizmete girmesi planlanmaktadır.

GIRESUN’DA ÖTEKİ SAĞLIK HİZMETLERİ

Cemal bey Giresun’un öteki sağlık  hizmetlerine baktığımızda  önemli  eksiklikler var.. Mesela Giresun’da Aile Hekimliği kaç tane? Sağlık  Oc6agi olmayan beldelerimiz var..

-Aile hekimi sayısı: 148 (Aile Hekimliği Birimi ve Aile Sağlığı Çalışanı Sayısı: 148)

Sağlık Ocağı olmayan beldemiz hangileri?

-Ören, Çavuşlu, Üctepe, Duroğlu, Aydındere, Kovanlık, Paşakonağı, Bektaş, Kulakkaya, Yavuzkemal Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık ocakları 2010 yılında Aile Sağlığı Merkezlerine dönüştürülmüştür. Aile hekimi olmayan belde ve köylerimize aile hekimleri tarafından ayın belli günlerinde gezici sağlık hizmeti verilmektedir. Çavuşlu: aile hekimi 2, Üçtepe: aile hekimi 2, Duroğlu: aile hekimi 2, Kovanlık: aile hekimi 2, Yavuzkemal: aile hekimi 1. Ören, Aydındere, Paşakonağı, Bektaş, Kulakkaya aile hekimi yoktur.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?