SAHİLE GEL SAHİLE!..

SAHİLE GEL SAHİLE!..

Tevfik KARA

“Bizi yok edecekler şunlardır: İlkesiz siyaset; vicdanı sollayan eğlence; çalışmadan zenginlik; bilgili ama karaktersiz insanlar; ahlâktan yoksun bir iş dünyası; insan sevgisini alt plana itmiş bilim; özveriden yoksun bir din anlayışı” (Mahatma Gandhi)

ÖNCELİKLE  merhum Hasan Ali Tütüncü’nün vefatıyla boşan AK Parti Giresun İl Başkanlığına seçilen Av. Aytekin Şenlikoğlu’nu tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Ancak şöyle bir geriye dönüp 2002’den taa 2017’ye kadar olan süreci  gözümün önüne getirdim ve düşünmeden edemedim.

Ve bana sanki GİRESUN’da  ESKİ  KEŞAP TÜNELİ’nin doğusunda kalan İLÇELER için SİYASET YASAĞI var gibi geldi.

Gerek MİLLETVEKİLİ seçimlerinde gerekse AK Parti’nin İl Teşkilatında eski tünelin hep ÖBÜR tarafı yani BATI’sı tercih edilmiş ve DOĞU İLÇELERİ  hep YOK sayılmış! Tabiri caizse ÜVEY EVLAT olarak görülmüş ve görülmeye de devam ediyor.

AK Partinin Giresun Milletvekilleri ve İl başkanları genelde  hep DERELİ, İÇ KESİM  ve MERKEZ ağırlıklı. Tamam MERKEZ’e itirazımız yok ama Dereli nere ki? Kaç nüfusu var? İnsanları mı çok zeki ya da zengin? İşte bu bunları çözemedim. Sanırım DERELİ ve iç kesimlerin LOBİ’si güçlü. Ya da Nurettin Canikli FAKTÖRÜ etkili diye düşünüyorum.

Dereli  ve iç kesimlerdeki insanın sahildekilere nazaran aşırı düzeyde zeki olduklarına inanmıyorum. Öyle çokta zengin olduklarını sanmıyorum. Zaten genelde Türkiye’de kafası çalışan, proje üreten değil de  parası ve güçlü lobisi olan kişiler siyaset yapıyor.

Fakir-fukaranın siyasetle ne işi olur?!..

Onlar kuzu kuzu tepedekilerin seçtiklerini mecburen seçerler. Ve güya seçtiğini sanarak mutlu olurlar!..

Bence AK Parti artık;  Merkez, Bulancak, Dereli ve diğer iç kesimlerdeki ilçelerden SAHİLE inmelidir!..

Giresun’un DOĞU’sunda da İLÇELERİ vardır ve bu gerçek  unutulmamalıdır!.. Yoksa Giresun’un doğusunda’ki; Keşap, Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Doğankent, Yağlıdere, Çanakçı ve Güce Trabzon’a mı dahil?!.. Tamı tamına DOĞU’da 9 ilçe var BEYLER!.. Ya BATI  ve iç kesimlerde ne kadar var? Onu da siz sayın bir zahmet!..

Neden DOĞU’daki  bu ilçeler GİRESUN siyasetinde söz sahibi değiller?!..

Neden buradaki POTANSİYEL görmezden geliniyor?! Neden SAHİL gerçeği görülümüyor ve üvey evlat muamelesi ediliyor?

İsterseniz şöyle biraz geriye doğru gezinti yapalım. Kimler gelmiş-geçmiş?

  1. Dönem (2002-2007) Milletvekilleri: Nurettin Canikli, Hasan Aydın, Adem Tatlı, Ali Temür ve Mehmet Işık.

  2. Dönem (2007-2011) Milletvekilleri: Nurettin Canikli, Hacı Hasan Sönmez, Ali Temür, Eşref Karaibrahim ve Murat Özkan.

  3. Dönem (2011-2015) Milletvekilleri: Nurettin Canikli, Mehmet Geldi, Adem Tatlı ve Selahattin Karaahmetoğlu.

  4. Dönem (Haziran 2015-Kasım 2015) Milletvekilleri: Turhan Alçelik, Adem Tatlı, Bülent Yener Bektaşoğlu ve Orhan Erzurum.

  5. Dönem (Kasım 2015’ten bugüne) Milletvekilleri: Nurettin Canikli, Cemal Öztürk, Sabri Öztürk ve Bülent Yener Bektaşoğlu.

Dikkat edilirse Giresun’un Doğusundan çıkan isim sayısı 3-4 kişi hadi olsun 5 kişi… Bu DOĞU ilçelerinin dışlandığının kanıtıdır.

Gelelim AK Parti Giresun İl Başkanlıklarına;

Hasan Aydın, Ayhan Akten, Kenan Tatlı, Mehmet Geldi, Zeki Çakır, Sabri Öztürk, Aytekin Şenlikoğlu ve Hasan Ali Tütüncü ve yine Aytekin Şenlikoğlu.

Aralarında DOĞU ilçelerinden gelen var mı?!..

 2002 öncesi dikkatle incelenirse GİRESUN siyasetinde İZ BIRAKAN’ların sahilden geldiği görülür. Zira Giresun’un ağırlık  ve can alıcı noktaları SAHİL kesimidir.

Hayrettin ve Nizamettin Erkmen,  Mustafa Kemal Çilesiz, Ergun Özdemir, Burhan Kara ve Rasim Zaimoğlu gibi isimleri unutmak mümkün mü? Bu isimlerin çoğu DOĞU ilçelerinden çıktı. Ya şimdi N’OLUYOR?!..

Kimse kusura bakmasın ama Nurettin Canikli’nin artık Giresun’un yakasından düşmesi gerekiyor. Siyaset yapacaksa;  ki devam diyeceğine eminim.  Ankara ve İstanbul’dan adaylığını koysun ve Giresun’un önünü açsın. Yapacağı en büyük hizmet bu olacaktır!..

Artık SAHİL bilhassa da  doğu’daki SAHİL gerçeği görülmelidir!.. SAHİL’e  inmenin zamanı geldi ve geçiyor.

Hatta havalar soğudu mu iç kesimlerdeki vatandaşta SAHİLE iniyor.

Yazın zaten SAHİLDEYİZ!..

Bu yüzden son söz olarak; “SAHİLE GEL SAHİLE” diyorum!.. J

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?