ŞEHİT ŞEFAAT’İ̇NDEN FAYDALANMAK; MİLLET VE CEMAAT DAVRANIŞI..!

ŞEHİT ŞEFAAT’İ̇NDEN FAYDALANMAK; MİLLET VE CEMAAT DAVRANIŞI..!

 

Ölüm hak, ölmek var. Saat tik tak, tik tak işliyor. Öleceksin, ömrün bitiyor diyor. Her nefes her adım bizi ölüme götürüyor. Ölümden kaçmak için atılan her adım bizi ölüme yaklaştırıyor.
Hayat bazıları için pişmanlık la son buluyor. Bazıları için Allah’a kavuşmaya ve sevince vesile oluyor. Bu insanın dünya görüşüne, hayat anlayışına ve yaşayış biçimine bağlı oluyor.

İnsanların son anları ve son sözleri bazı gerçeklerin ifadesi olmuştur. Bazı hayaller ve sözler de mesaj niteliği taşır. Bunlar dan en yücesi vatan için şahadet, şehitlik mertebesidir.
Dünyada ilk defa hürriyet fikrinin meşalesini biz yaktık, mazluma hürriyet götürmek zalime dur demek TÜRK askerin görevidir .Bu bayrak dalgalanacak, Cumhuriyet yaşayacak,.binlerce yıl hür yaşayan bir milletin torunlarıyız.

Şu dağların kurdu, Arslan’ı göklerin kartalıyız. Türk askerinin hamlesi her zaman fırtınaları andırır, şavaşta heybetimizin dehşetinden, düşmanlar, cesaretimiz karşısında şaşırır.Türk askeri şavaşa giderken “ Şehit olursam cennet benim, geri dönersem vatan benim” diyerek şavaşa girmektedir.
Bu mücadelede Şehitlik mertebesine ulaşanlar da olacaktır elbet;  şehit  olmak ölmek midir?

BAKARA-154: Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız.

“Allah’ın lütfun dan kendilerine vermiş olduklarıy la sevinç içindedir ler ve arkaların dan henüz onlara kavuşmamış olanlara, kendilerine, bir korku olmayacağı ve üzülmeyecekleri üzere müjdelidirler.” (Ali Imran, 3/169-170)
“Allah, Allah yolunda çarpışıp öldüren ve öldürülen mü’minlerden, karşılığı cennet olmak üzere, mallarını ve canlarını satın almıştır. Bu O’nun üzerine, Kur’an’da Vaad edilmiş olan bir haktır. Allah’tan daha çok ahd’e vefa gösterebilen kim vardır? Şu halde yapmış olduğunuz bu alışverişinizden dolayı sevinin. İşte büyük kurtuluş budur.” (Tevbe, 9/111)
Bu ayetler den yola çıkarsak şehit olmak dinimizin, peygamberlik ten sonra en yüce makamıdır. O halde şehide acımak, üzülmek, rahmet dilemek, dua etmek ,niye  şehit oldu demek anlayamadığım bir durumdur. Bu  akIbeti meçhul bir fakirin, karun kadar zengin bir insana sadaka vermeye çalışması durumudur.

Burada, Şehide vereceği olmayan acizler, şefaat bekleyen onların nasibin den nasiplenmek isteyen dilenciler bizleriz. Şehidin şefaatin den faydalanma nın yolu şehit yakınlarına geride bıraktıklarına göstereceğimiz ilgi, alaka, yardım, sevgi, ile olabilir. Bu durumda başta devletimiz ,nasiplenmek isteyen vatandaşlarımızın yapması gereken şehidin geride bıraktığı yakınlarına verdiği değerden geçer.

Şehidin cenazesine gidip , Allah rahmet eylesin, başın sağ’ olsun , mekanı cennet olsun, dua’sı şehit duası değildir.
Şehit yakınlarına, Allah sabırlar versin, yardımcı olabileceğimiz bir gereksinim var mı? Bizlere’de şefaatçi olsun denile’bilir. Şehid’e yapılan görev vatan toprağına bırakıldığında bitmemekte yeni başlamaktadır. Devletimiz bu konu da son zamanlar da gerekli ehemmiyeti göstermektedir. Vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, üstüne düşeni, nasibe ihtiyacı olanlar nasibini şehit’ den almak adına gerekli yardım ve girişimleri şehidin geride bıraktığı yakınlarına yapmalıdır. Günümüz de vatandaş lar tarafın dan Şehit çenazelerine gösterilen alakanın şehidin geride bıraktığı yakınlarına gösterilmediğini vurgulamak isterim.

  • Şehit yakınlarının oturduğu evler günümüz şartlarına uygun’mu ?
  • Ailelere gerekli manevi ziyaretler yapılıyor’mu?
  • Valilik, belediye , özel idare,şehit aileleri dernekleriy le koordineli çalışma şartlarını oluşturdu’mu.?
  • Şehit cenazelerine VALİ ,Belediye başkanı , Şehit aileleri dernek başkanı birlikte katılmaları eksik , noksan , desteklerin birlikte koordineli bir şekilde giderilmeye çalışılması gerekmezimi.?
  • Şehit ailelerinin el üstünde tutulup, ilgilenilmesi ülke bütünlüğümüzü maneviyatımızı güçlendirmezmi?
  • Ufak kıvılcımlar toplumda büyük ateşlerin yanmasına , hayırda, ilgide yarışa vesile olmazmı?
  • Devletini milletini yanın da gören şehit ailelerinin üzüntüsü gurura dönüşmüş olmaz mı?

Ülke gerçekleri bu topraklar ebedi tehdit altında olduğunu göstermektedir.. Bu durumda silah altında görev yapan Asker’imizin motivasyonunu şehit yakınlarına gösterilen ilgi alaka oluşturacaktır. Geriye bakmayacak, geride bıraktıklarının milletin bağrına basıldığın dan emin olacaktır.

GİRESUN ŞEHİT AİLELERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ

GAZİLER MAH. ATATÜRK BULVARI NO:30. GİRESUN
OSMAN GAZİ DOĞRAMACI
Tel :0 542 426 10 77

TÜRKİYE HARP MALÜL:Ü GAZİLER, ŞEHİT, DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ

GİRESUN ŞUBESİ
OSMANİYE MAH. GAZİ CADDESİ NO. 140 / 1
KEMAL GEMİCİ
Tel .0536 504 66 70

Şehide Allah’dan başka , kimsenin verebileceği bir ikram , hediye yoktur. 1 şehit mahşerde 400 sevdiğine şefaatçi olacaktır. Vermeye değil, almaya gittiğin cenaze merasiminden işallah nasiplenerek ayrılabilirsin, Olur da bir Gün size ” Bu Vatan kimin diye?” sorarlarsa: “Sıra dağlar gibi; sıvasız, kerpiç, Albayrak asılı evlerde oturanlarındır” dersiniz.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?