Tıp fakültesi kapatılmak mı isteniyor?

Tıp fakültesi kapatılmak mı isteniyor?

9 Yıllık Tıp Fakültesi: Öğrenciye Hoca Yok, Hocaya Döner Yok

Giresun Tıp Fakültesi’nin önündeki engellerin giderek arttığı öne sürülüyor..Bazı özel hastanalerin bu işte parmağı olup olmadığı merak konusu olurken,isminin verilmesini istemeyen bazı bilim adamları ise yeni Rektör Cevdet Coşkun’un başarılı olmasını istemeyen ,bazı grupların bu işe takoz koyarak AKP’nin Giresun’da dibe vurmasını istedikleri öne sürülüyor.

Söz konusu bilim adamları Coşkun ve yeni Yönetime destek olunmasını isteyerek; “Bu şekilde hasta sevk skandalı bitmez. Bir üst akıl bu ilde AKP’nin ilk seçimde dibe vurmasını mı istiyor.Ordu’da ki trafik skandalı ile bu ildeki sağlık skandalı ilginç bir boyut aldı.

Tıp Fakültemiz 27 Mayıs 2007 tarihinde resmi olarak kurulmuş ve 2008-2009 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini almıştır. Alınan ilk öğrenciler  öğrenciler Sivas Ünv. Tıp Fakültesi ile yapılan protokolle orada eğitim öğretime başlamış, daha sonra 2012-2013 eğitim öğretim döneminde Giresun da Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri ilk defa eğitime başlamışlardır. Şu an Giresun da öğretim gören Dönem1, Dönem 2, Dönem 3, Dönem 4 ve Dönem 5 öğrencileri mevcuttur ve toplam tıp öğrencisi sayısı 200’ü aşmıştır. Tıp Fakültemizde şu an toplam 63 öğretim üyesi mevcuttur.

Yukarda bahsettiğim tüm bu öğrenci ve öğretim üyesi rakamlarına ve de kuruluşundan  itibaren 9 yıl geride kalmasına rağmen maalesef tam donanımlı bir Tıp Fakültesi Hastanesi kurulamamış, eski meslek yüksek okulunun tadilatla hastaneye çevrilerek 30 yatağı olan geçici bir hastanede hizmet verilmek zorunda kalınmıştır. Sağlık Bakanlığı’nın 750 bin nüfusun altındaki illerde uygulamaya koyduğu ildeki Tıp Fakültesi ile Devlet Hastanesi nin ortak kullanımı (afiliasyon)  Giresun’da maalesef geride kalan 9 senede yapılamamıştır.

Bilindiği gibi Tıp Fakültesi eğitiminin 4,5 ve 6. sınıfları hastanede yapılan stajlarla teorik eğitimin yanında ağırlıklı olarak pratik eğitim verilerek yapılmaktadır. Maalesef ki Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesinde geçtiğimiz yıl 4. sınıf öğrencileri doğru dürüst bir pratik hasta başı eğitimi görmeden Dahiliye, Pediatri, K.Doğum, Anestezi, Kardiyoloji ve Radyoloji stajlarını yapmak zorunda kalmış ve bu öğrenciler bu sene 5. sınıf olmuş ve yine sadece teorik eğitimle 5. sınıfı yapmak durumunda kalacaklardır. Kaldı ki 5. sınıfta verilmesi gereken  küçük stajlardan Beyin Cerrahi, Psikiyatri, Nöroloji, Plastik Cerrahi, Dermatoloji, Göğüs Cerrahi gibi bölümlerin öğretim üyesi şu an için Tıp Fakültemizde yoktur

Tüm bu anlattıklarımdan dolayı yaklaşık 5 ay önce yeni atanan rektörümüzün de girişimleriyle Afiliasyon için görüşmelere başlanmış, fakat sizin de haberlerinizde okuduğumuz yeni kurulan Niğde, Aksaray ve Alanya Üniversitesi Tıp Fakülteleri öğrencisi ve de öğretim üyesi olmamasına rağmen afiliasyonu gerçekleştirmiş, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi ise bu kadar öğrencisi ve de öğretim üyesi ile afiliasyonu en önce yapılması gereken yer olmasına rağmen nedenini bilmediğimiz bir şekilde bir türlü bu süreç tamamlanamamış ve  hala hastane bile denmeyecek bir yerde eğitim öğretimini ve de hasta bakım hizmetini sürdürmek zorunda bırakılmıştır. Bunun dışında hastane yetersiz olduğu ve döner sermaye üretecek kadar getirisi olmadığı için öğretim üyelerine döner sermaye dağıtılmayarak sadece maaşlarıyla yetinmek zorunda bırakılmıştır. Sanırım Türkiye’de döner sermayenin kuruluşundan beri dağıtılmadığı tek hastane bizimkisidir.”diye konuştular

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?