ÜNLÜ’DEN ŞİDDETE HAYIR

ÜNLÜ’DEN ŞİDDETE HAYIR

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2020 1. Dönem toplantısı Vali Enver Ünlü başkanlığında yapıldı.
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya ilgili kurum amirleri ve tespit edilen üyeler daha önceden belirlenen gündem maddelerine hazırlıklı olarak katıldı.
Vali Ünlü “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantımızı yaptık. Milletçe tevarüs ettiğimiz inanç ve değerler dünyasında kadın her zaman muhterem ve onurlu bir yere sahiptir.
Kadına yönelik şiddetin bizde hiçbir gerekçesi ve yeri yoktur” diyerek, yapılan toplantının temel amacın kadına yönelik şiddeti önlemeye, şiddete maruz kalmış kadınlarımızın süratle koruma altına alınarak mağduriyetlerinin giderilmesi olduğuna vurgu yaptı.
Kadına yönelik şiddetin sadece kolluk kuvvetleri marifetiyle önlenemeyeceğini, öncelikle şiddete yönelik eğilimlerin ortadan kaldırılması için, şiddete meyilli kişilerin konunun uzmanı kişilerce eğitilmesi, toplumun her keminin bu hususlarda duyarlı olması gerektiğini belirten Vali Ünlü, aile kurumunun önemine de dikkat çekerek, kadına yönelik şiddetin önlenmesine çalışılırken, öncelikle aile kurumunun sağlıklı bir zemine oturtularak, yaşatılmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Toplantıda, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Giresun İl Eylem Planı” çerçevesinde 2020 yılında gerçekleştirilen çalışmalarla, kurumların yıl içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin çalışmalar ve bu konularda hazırlanan raporlar bir sunu eşliğinde katılımcılara aktarıldı.
Resmi Gazetenin 17 Mart 2016 tarihli ve 29656 sayılı nüshasında yayınlanarak yürürlüğe giren Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezleri Hakkında Yönetmeliğinin 8’inci maddesine göre oluşturulan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu’nun 2020 yılı ilk toplantısı, toplantı gündeminde yer alan; 2020 istatistiki veriler ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Kapsamında yapılan çalışmaların sunumu, şiddete maruz kalmamış ancak gidecek yeri olmayan yabancı uyruklu kadınların barınma talebi esnasında yaşanan problemler, şiddete maruz kalmış barınma talebi olan kadınlara mesai saati sonrasında COVİD_19 testi yapılmayan kadınların kolluk kuvvetleri tarafından Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) ya da Kadın Konukevine teslim edilmeme konusu, kolluk kuvvetleri tarafından doldurulun Aile İçi Şiddet Olayları Kayıt Formunda mağdurların güncel iletişi ve adres bilgilerinin Aile Bilgi Sistemine Girilmesi, KADES ve Alo 183’ün tanıtımına yönelik yapılacak çalışmalar ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Gününde kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılacak etkinlikler gibi konuların görüşülmesi ile gerçekleştirildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?