Giresun Gündem
2500 ÖĞRENCİNİN SAHİBİ YOK MU?
Sosyal Medyada Paylaş
4 Aralık 2022
Okunma sayısı: 496

2500 ÖĞRENCİNİN SAHİBİ YOK MU?

Okusal yetkilileri göreve çağırdı

Deva Partisi Kurucu il başkanı Özgür Okusal,Giresun Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nun   Bulancak ve Piraziz’e taşınmasının öğrencileri mağdur edeceğini öne sürdü

Facebook’ta bu konuda paylaşımda bulunan Okusal” Giresun Üniversitesini tercih eden ve okuyan öğrencilerimizi izlemlediğimde, genel olarak dar gelirli ailelerin çocukları olduğu kanaatine varıyorum.

Biraz önce sosyal olaylara duyarlı bir arkadaşımız, Gazipaşa yerleşkesinde öğrenim gören 6 bin civarında öğrencinin Bulancak ve Piraziz ilçelerine kaydıralacağını yazmış.

Haberin doğruluğu teyide muhtaçtır ancak doğruluk payı var ise, bu hem öğrencilere hem de bu bölgede yaşayan insanlara zulüm olur.

Öğrenci ikamet için ev bulamaz iken, bölgenin yaşayan halkıda yükselecek kiralardan mağdur olacaktır.

Öğrenci merkezden, okuluna gidip gelecek, zaten çoğunluğu bursları hariç 2 bin, 2.500 TL gibi kısıtlı bütçeyle yaşamını idame ettirmeye çalışırken, ekstra binecek dolmuş masrafını kaldıramayacak ve derslerini asacak, aylak aylak gezecektir.

Zaten başarı sırası çok iyi olmayan üniversitemize bir de ne amaç taşıdığı belli olmayan bu karar zarar verecektir.

Sn.Rektör ve idare heyetinin bu kararını gözden geçirmesini temenni ederken bir de dostane hatırlatmada bulunayım.

Siyasete çok güvenmeyin, bugün varlar, yarın yoklar ama sizler görev süresinde yaptığınız her iş ve işlemden sorumlusunuz..Kanuna uydursanızda vebâli ne bu tarafta ne öbür tarafta veremezsiniz.”dedi.Haber:Mustafa Cici

Bir Yorum Bırak

Tüm Hakları Saklıdır © 2020 Giresun Gündem