MAMAŞOĞLU, İSTANBUL’DAKİ BATLAMALILAR GECESİNİ YORUMLADI

MAMAŞOĞLU, İSTANBUL’DAKİ BATLAMALILAR GECESİNİ YORUMLADI

Giresun Dergisi sahibi usta gazeteci Remzi Mamaoğlu,30.yılını kutlayan İstanbul Batlamalılar Derneği’ne tam not verdi

Mamaşoğlu geceyle ilgili yaptığı tespitte yörenin yetiştirdiği isimleri tek tek saydı.İşte Mamaşoğlu’nun geceyle ilgili haber ve yorumu

“Giresun’un en önemli vadisi olarak bilinen ve türkülere konu olan, içinden geçtiği Batlama Deresiyle ün kazanan, Çaldağ’ın eteklerinde bulunan, 30’a yakın köyü sinesinden barındıran, pek çok ünlü isimler yetiştirmiş, Giresun siyasetine bakan ve milletvekilleri yetiştirmiş, değişik meslek gruplarından birbirinden değerlerin yetişmelerine vesile olmuş, bir dünya markası Freşa’nın merkezi olmuş, Fatsu’nun gözesinin bulunduğu havza olmuş, İnişdibi ve Çaldağ beldeleriyle bir zamanlar markalarını yükseltmiş, dünyanın en ünlü oyun markasının isimlerinin yetiştirdiği, sağlık turizminin ülkemize önemli kazanımlar sağladığı kardeşleri ile gurur duymuş bu güzel vadinin 1993 yılında kurulmuş Batlamalılar Yardımlaşma Derneği 30. Kuruluş yılını İstanbul Bağcılar’da dernek merkezlerinin bulunduğu ilçe de adına yakışır bir biçimde kutladı.

Kim ne kadar biliyor bilemeyiz ama hatırlatmakta fayda var.

1950’li yılların İstanbul Defterdarı Batlamalı Mehmet İzmen. Giresunlu ilk Milli Savunma Bakanı yine Batlamalı Mehmet İzmen.

İki kardeşin TBMM’de görev yaptığı beldeden yetişen İzmen kardeşler Mehmet İzmen ve Abdullah İzmen Batlamalı. Türkiye’nin en ünlü reklamcının yetiştiği, Türkiye’nin bürokrasinin ve finans dünyasının tıp dünyasının pek çok isminin yetiştirdiği bir bölge Batlama Vadisi.

İşte bu bölgeden yetişip Türkiye’nin sağlık sektörüne damga vuran Bahat ailesinin yetiştirdiği bölgenin adıdır Batlama Vadisi.

Yunus Karan ve birbirinden değerli evlatlarının ülkemize hizmet ettiği insanların bulunduğu mevkiinin adıdır Batlama Vadisi.

Mehmet İzmen, Abdullah İzmen, Ali Temür, Dr. Muzaffer Kurtulmuşoğlu, Prof. Dr. Serpil Karan Bulut, Prof. Dr. Nazım Elmas, Ertuğrul Gazi Konal’ın Giresun siyasetine kazanımlarıdır Batlama Vadisi.

Freşa gibi, BHT Klinik gibi, Yerli kardeşlerin yarattığı oyunlarının buluşma noktasıdır Batlama Vadisi.

Bu sebeple olacak ki sürekliliği olan bir STK olmanın ve 30. Yıla damga vurmanın haklı gururunu yaşıyor Batlamalılar Yardımlaşma Derneği.

Türkülere konu olan sulak dere içinde pek çok değerlerin yetiştirdiği bir vadi Batlama Vadisi.

Saymaya devam edersek liste uzar gider.

Bağcılar Halk Sarayı’nda 7 Ekim 2023 Cumartesi günü akşamı düzenlenen Baltamalar Derneği’nin 30. Kuruluş gecesi birbirinden değerli manzumelerle doluydu.

Gecenin başlamasıyla birlikte daha ilk saatlerde kemençenin nağmeleri kulaklarımızda yankılanmaya başlamıştı.

Giresun yöresel oyunlarıyla sahne ısınmaya başladı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Nuh Tanrıverdi heyecanını gizleyemedi ve katılımcıların hepsine teşekkür etti ve yönetimine ve derneğin kuruluşundan bugüne emeği geçenleri unutmadı.

Aslen Batlama Vadisi’den olan Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş, cemiyet hayatına başlangıç serüvenini anlatırken anekdotlar sunduğu sırada duraksamalar yaşasa bile Batlamalı olmanın haklı gururunu bir kez daha yaşar gibiydi.

Bahat Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve ortaklarından Dr. Reşat Bahat ise yaptığı anlamlı konuşmasında önemli vurgular yaptı salondaki atmosferin güzelliklerinden söz ederek dernek yönetimi kutladı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu başkanı aynı zamanda bir dünya markası yaratan Batlamalı işadamı Hasan Çakırmelikoğlu da Giresun’dan gelerek hem hemşehrileriyle birlikte oldu hem de yaptığı konuşma ile geceye ayrı bir renk getirdi.

Batlamalılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri katılan davetlilerle tek tek ilgilendi, örnek bir misafirperverlik ve ev sahipliği örneği gösterdi.

İş, sanat, ticari, siyasi, STK, serbest meslek sahipleri ve yerel basınında büyük ilgi gösterdiği Batlamalılar Derneği’nin 30. Kuruluş gecesi iştirak etmeğe, izlemeye ve görülmeğe değerdi.

Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi STK’ın içinden gelmiş Suna Özbayram’da konuklarla son derece yakinen ilgilendi, Batlamalılar Derneği’nin gönüllü bir ferdi olmanın sorumluluğunu en iyi bir biçimde yerine getirdi.

Özgür Karaduman, Hamit Çiçek’in sahnede birlikte yaptığı programda kemençenin nağmeleriyle, türkülerin diliyle kendini sahnede bulanlar adeta yorgunluklarını giderdiler, stres attılar.

Hele ki Reşat Bahat, Gazeteci Murat Aydın, Gülsen Akyol, Hasan Çakırmelikoğlu’nun birlikte oynadıkları Giresun karşılaması görülmeye değerdi, aynı zamanda geceye damgasını vurdu, izleyicilerin dikkatleri üzerlerindeydi.

Bu ekibin Giresun karşılaması ancak bu kadar güzel oynanırdı.

Bu oyun sahneleri Fotoğraf Sanatçısı Timur Tahmaz’ın objektiflerine yansıdı, cep telefonlarıyla kayda alanların sayısı ise bir hayli fazlaydı.

Gecenin finalist sanatçısı Hazal ise Giresun türküleriyle sahneyi ve izleyicileri mest etti.

Gece bitiminde dernek yönetimin memnuniyeti yüzlerinden okunuyordu, sahne de toplu hatıra fotoğrafı çekilirken halen Hazal’ın türküleriyle yeniden mest oluyorlardı.

Batlamalılar Derneği Giresun STK’ı arasında kendini fark ettiriyor, daha da ettirecek gibi.

En güzel özelliği bir bütünlük içerisinde gelecek nesillere bu ivmeyi kurumsallaştırarak aktarılmasını sağlamaları.

30 yıllık serüven bunu gösteriyor.

Haber: Mustafa Cici

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?