Fransa Vizesi Hakkında Merak Edilen Tüm Detaylar

Fransa Vizesi Hakkında Merak Edilen Tüm Detaylar

Manş Denizi, Akdeniz ve Ren Nehri ile çevrili Fransa, Avrupa’nın en gözde ülkelerinden biri konumundadır. Sahip olduğu doğası, tarihi yapıları ve keşfedilmeye değer destinasyonlarıyla yılın her dönemi milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle Paris gibi turistik yerleriyle ünlü Fransa, bu bağlamda Türkiye’den de çok sayıda ziyaretçi ağırlamaktadır.

Türkiye ile Fransa arasında uygulanan resmî prosedüre göre kişilerin bu ülkeye girişlerde vize alması gerekmektedir. Bu kapsamda ziyaretçiler “Fransa vizesi nasıl alınır? Vize başvurularında nelere dikkat edilmeli?” gibi sorularla karşı karşıya kalmaktadır. Türk vatandaşlarının Fransa’ya eğitim, gezi, tedavi veya yatırım gibi amaçlarla gidebilmesi için mutlaka vize almaları gerekmektedir. Peki Fransa vizesi nasıl alınır? Bütün detaylarıyla birlikte Fransa vizesi hakkında bilinmesi gerekenler yazımızın devamında.

Fransa Vizesi

Türk vatandaşlarının Fransa’ya giriş yapabilmeleri için istenen vize türüne Fransa vizesi adı verilmektedir. Fransa, bulunduğu konum ve yaptığı anlaşma gereği Schengen Bölgesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Bu kapsamda Fransa’ya girişlerde alınacak olan vize aynı zamanda Schengen Bölgeleri için de geçerli olmaktadır. Fransa’ya gitmek isteyen Umumi yani Bordo pasaport sahiplerinin mutlaka vize almaları gerekmektedir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport sahipleri için bu durum biraz farklı olmaktadır. Bu pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak koşuluyla Fransa’ya giriş yapabilmektedir.

Fransa’ya giriş için alınan vize ile birlikte kişiler Schengen Vizesi sahibi olabilmektedir. Bu durumda kişiler, Avrupa Birliği Schengen Bölgesi kapsamındaki ülkelere serbest giriş çıkış yapabilmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki Fransa vizesi ile tanınan bu hak sadece 90 gün ile sınırlandırılmaktadır. 90 günü aşacak olan seyahatlerde farklı bir vize tipine başvurulması gerekmektedir. Fransa Schengen vizesi ile birlikte ziyaret edilebilecek olan bazı ülkeler şunlardır; Yunanistan, Polonya, Portekiz, Avusturya, Belçika, Hollanda, Letonya.

Fransa Vize Türleri Nelerdir?

Fransa, ülkesine giriş yapacak olan ziyaretçileri farklı vize türlerine göre kategorize etmektedir. Bu kapsamda Fransa vize türleri aşağıdaki gibidir;

  • Turistik
  • Aile veya arkadaş ziyareti
  • Eğitim
  • Ticari, iş
  • Aile birleşimi
  • Transit

Yukarıda sıralanan amaçlar doğrultusunda vize başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken ilk kıstas, seyahatin kaç gün süreceğidir. Eğer 90 günü aşmayacak şekilde planlanıyorsa turistik, aile, arkadaş, ticari ve iş kapsamında seyahatler gerçekleştirilebilmektedir. Ancak Fransa gezileri 90 günü aşacak ise bu durumda D tipi vizeye başvurulması gerekmektedir. D tipi vize, Fransa’da oturum veya çalışma izni alabilmek için gereklidir.

Fransa Vizesine Nasıl Başvurulur?

Fransa vizesine başvuru yapabilmek için yasal prosedürlerin tamamlanması gerekmektedir. Fransa Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği, başvuruları şahsen kabul etmemekle birlikte süreç, yetkilendirilmiş vize merkezleri üzerinden yapılmaktadır. Eğer seyahat sürelerinin 90 günü aşacak olması durumunda kişi şahsi olarak Fransa vizesi başvurusunu yapabilmektedir. Fransa vizesine başvuru yapabilmek için istenen evraklar, seyahatin amacına göre farklılık gösterebilmektedir. Bu kapsamda ilk olarak Fransa vizesi için randevu alınması gerekmektedir. Fransa vizesi için randevular, vize başvuru merkezleri aracılığıyla yapılmaktadır. Vize başvuru merkezleri aracılığı ile alınan randevulardan sonra kişinin parmak izi kaydı yaptırması gerekmektedir. Fransa Schengen vizesi için ilk defa başvuru yapacak olanlar için geçerli olan bu uygulama 5 yıl boyunca geçerli olmaktadır.

Fransa Vizesi İçin İstenen Belgeler

Fransa Schengen vizesi için istenen belgeler, seyahatin türüne göre değişiklik gösterse de genel kapsamda belli başlı evrakları içermektedir. Vize başvurusunun olumlu olması durumunda kişinin hazırlaması gerektiği evraklar şu şekilde sıralanmaktadır;

Pasaport

Fransa Konsolosluğu ve Büyükelçiliği, vize başvuruları sırasında kişinin seyahatinin bitişinden sonra pasaportunun en az 6 ay daha geçerli olmasını istemektedir. Bunun yanı sıra pasaportun son 2 sayfasının da mutlaka boş olması gerekmektedir. Pasaportun yıpranmamış ve 10 yıldan eski olmamasına da dikkat edilmelidir. Başvuruyu yapacak olan kişi 18 yaşından küçük ise mutlaka muvafakatname alınması gerekmektedir.

Biyometrik Fotoğraf

Fransa vize başvurusu için gereken bir diğer belge de biyometrik fotoğraftır. 35 x 45 mm ölçüsünde olması gereken fotoğrafın mutlaka biyometrik olmasına dikkat edilmelidir. Fotoğrafın son 6 ay içerisinde çekilmiş olması, başvuru sırasında koşulan şartlardan biri durumundadır.

Fransa Vize Başvuru Formu

Konsolosluk tarafından verilen bu formun mutlaka eksiksiz doldurulması gerekmektedir. İngilizce veya Fransızca doldurulması gereken formun Türkçe yazılması durumunda başvurular geçersiz sayılmaktadır.

Fransa vizesi için gereken diğer evraklar şöyle sıralanmaktadır;

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık sigortası
  • Otel ve uçak rezervasyon bilgileri
  • Kişiye ait maaş bordrosu
  • Vize ücretinin ödendiğine dair dekont
  • Çalışanlar için geçerli olan SGK dökümü
  • Kişinin çalıştığı kuruma ait bilgiler
  • Sağlık sigortası

Yukarıda sıralanan evraklara bazı durumlarda ek yapılabilmektedir. Bu tip durumlarda konsolosluk tarafından istenen ek belgelerin en hızlı şekilde iletilmesi gerekmektedir.

Vize Başvuru Merkezi ile Başvuru Sürecinizi Hızlandırın!

Türkiye’deki geniş şube ağı ile 1973’ten beri vize başvurusu ve danışmanlığı hizmeti sunan Vize Başvuru Merkezi, bu süreçteki ilk adımınızdan son adımınıza kadar yanınızda olmaktadır. Sektörün en eski üyelerinden olan ve profesyonel danışmanlık anlayışını benimseyen Vize Başvuru Merkezi, talebiniz üzerine aynı gün içerisinde vize başvurunuzu gerçekleştirmektedir. Hollanda vizesi, Fransa vizesi, Amerika vizesi gibi başvuru işlemlerinizde en uygun fiyatlarla profesyonel destek almak istiyorsanız zaman kaybetmeden Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçin!

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?