GİRESUN’DA DSİ ZİRVESİ

GİRESUN’DA DSİ ZİRVESİ

DSİ Bölge Müdürü Fatih Kişi tarafından il genelindeki DSİ faaliyetleri ve yatırımlar hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirildi.

Vali Serdengeçti Başkanlığında, DSİ Yatırımları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, ilimizdeki Devlet Su İşleri (DSİ) yatırımlarının durumu ile bugüne kadar yürütülen çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.

Giresun Valiliği Toplantı Salonu’nda, Serdengeçti başkanlığında  gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Dr. Davut Sinanoğlu, DSİ 22.Bölge Müdürü Fatih Kişi ve Bölge Müdür Yardımcısı Deniz Kenanoğlu, DSİ 226. Şube Müdürü Hamdi Kotan ile Havza Yönetimi İzleme ve Tahsisler Şube Müdürü Mehmet Kaya katıldı.

Vali Serdengeçti, toplantının açılışında yapmış olduğu konuşmasında ildeki DSİ yatırımlarının önemine dikkat çekerek, bu alandaki çalışmaların titizlikle değerlendirileceğini vurguladı.

Ayrıca DSİ’nin, sadece kendi görev alanında değil, aynı zamanda doğal afet, sel ve deprem gibi zorlayıcı durumlarda anında müdahale ederek etkin bir şekilde faaliyet gösterdiğini, bu özverili çabalarıyla, DSİ’nin ülkemiz için önemli bir güvence ve destek unsuru olduğunu belirtti.

Konuşmasında Giresun’un sel ve afet risklerine karşı önlem alınması ve refah seviyesinin yükseltilmesi için DSİ’nin gösterdiği gayretli çalışmayı takdirle karşıladığını belirten Vali Serdengeçti, DSİ’nin bölgenin en önemli yatırımcı kuruluşlarından biri konumunda olduğunu ifade etti.

Vali Serdengeçti, konuşmasını DSİ çalışanlarına ve katılımcılara teşekkür ederek tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından DSİ Bölge Müdürü Fatih Kişi tarafından il genelindeki DSİ faaliyetleri ve yatırımlar hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumda; personel durumu, devam eden ve planlanan kamu yatırımları, içme suyu projesi, büyük su işleri projeleri (Giresun-Alucra Barajı İkmali, Giresun-Alucra Göleti Sulaması, Giresun-Şebinkarahisar Şaplıca Barajı İkmali, Giresun İli Tersip Bentleri) gibi önemli konulara yer verildi.

Ayrıca küçük su işleri projeleri (22 adet gölet ve sulama, 33 adet taşkın kontrol, 2 adet sel kapanı, 2 adet doğal afet ve taşkın hasarı onarımı, taşkın kontrolü), planlaması ve projesi devam eden çalışmalar (içme suyu baraj ve göletleri, istikşaf raporları ve gölet sulamaları), idare imkanlarıyla yapılan makineli çalışmalar (dere yatak tanzimleri, doğal gölet temizliği ve tahkimat yapımları, brit yapımı ve rusubat temizlikleri), taşkın erken uyarı sistemleri gibi alanlarda yapılan çalışmalar ile sorun ve darboğazlar hakkında detaylı bilgi verildi.

Son olarak 2024 yılında 81’i tarım, 2’si hizmet ve 3’ü kamulaştırma sektörü olmak üzere toplam 86 projenin gerçekleştirileceği, bu projelerden 66’sının devam ettiği, 20’sinin ise ihale aşamasında olduğu bilgisi aktarıldı.

Yapılan sunum ve alınan kararların ardından katılımcıların soruları, katkıları, görüş ve önerileri dinlenerek toplantı sona erdi.

Haber: Fatma Uğurlu

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?