GİRESUN İLİ NE İSTİYOR?

GİRESUN İLİ NE İSTİYOR?

2018 yıllını bitirdiğimiz bu günler de yerel seçimler yaklaşırken Giresun, siz siyasi iktidar dan talebiniz nedir? Sorusuna Giresun 1946 Demokratlar Derneği Başkanı Hüseyin Tatar mükemmel bir yol haritası ortaya koymuş, bu isteklerin hayata geçirilmesi için tüm siyasi aktörleri Giresun için birlikte hareket etmeye davet etmiştir. Trabzon söz konusu olunca tüm siyasiler ortak hareket ediyorsa, Giresunlu siyasiler neden ortak hareket edemesin?
SİYASİ İRADE’DEN GİRESUN 2018’DE NE İSTİYOR?
1. Giresun çevre yolunun yapılmasını
2. Giresun fındığının tanıtılmasını
3. Ordu üniversitesi – Keşap arası sahilden tramvay ulaşımı sağlanmasını
4. Giresun Adası 1- Aksu ağzı yerleşkesi 1 Olmak üzere 2 adet 5 yıldızlı otel yapılması, bağlantının deniz altından cam tüp geçit ile yapılmasını
5. Yaylalara bu oteller den turların düzenlenmesini
6. Yaylalarımızda atıl halde bulunan mera alanlarımızın imar projesi yapılarak, 250 – 300 m2 alanlar tahsis edilerek apart evler yapmak isteyen yaylacılara tahsis yapılarak yayla turizmine kazandırılması. Bu sayede yaylada düzenli yapılaşma olacak. FINDIK döneminde boş duran evler apart otel olarak turizme hizmet edecektir.
7. Üniversite bölümlerimizin %100 doluluk oranının sağlanmasını
8. Samsun – Hopa arasında demiryolu bağlantısının yapılmasını
9. Atatürk meydanı cami yanında bulunan binaların kamulaştırılarak, Giresun siluetinin ortaya çıkarılmasını
10. Görele’ye çimento fabrikası kurulmasını
11. Bulancak organize sanayi bölgesine nitelikli yatırımcı getirilmesini
12. Limanın çalıştırılmasını
13. Giresunlu bürokratların hükümet kadroların’ da etkin görevler verilerek Giresun’a hizmet getirilmesine olanak sağlanmalıdır.
14. İşsizliğin önlenmesini
15. Söz konusu, Giresun tüm siyasi aktörlerin bir araya getirilerek mücadele etmesinin sağlanmasını.
SİYASİ İRADEDEN Giresun’un 2000’li yıllarda beklentileri neydi? Giresun’un gelişmesi için neler talep ediliyordu? O günlerde istekler hararetli tartışmalarla gündemde tutuluyor. Gerçekleşmesi için çaba harcanan talepler genel başlıkta sıralanacak olursa;
1. Hava alanının yapılması
2. Üniversitenin kurulması
3. Giresun’ un teşvik kapsamına alınması
4. Liman’ın çalıştırılması
5. Karadeniz sahil yolunun yapılması
6. Yarım kalan devlet yatırımlarının tamamlanması
7. Giresun’un kültür – turizm şehri olması
8. Giresun yayla turizm ‘inin geliştirilmesi
9. Giresun fındığının tanıtılmasını
10. İşsizliğe çözüm bulunmasını
11. Giresun Eğribel Tünelinin yapılması.

Bu yatırımların çoğunluğu bu günlerde gerçekleştirildi, gerçekleştirme çalışmaları da devam etmekte. 2018 yıllını Giresun’un geleceği kültür, turizm ise turizmi cazip hale getirecek Ada’ya otel, Aysu’ya otel yaylalarda yapılacak imar düzenlemeleri çevre yolu, yeşil yol çalışması bu ilin lokomotifi olacaktır. Bu durum insan ihtiyacı olan hava, su denli önem arz etmektedir. Gelin karşılama oynamak yerine el ele tutuşup Karadeniz’in yöresel oyunu horan oynamak elzem olmuştur. Bu il ne kaybettiyse kısır çekişmelerden kaybetti. Gücünü birleştirebilirseniz en karlı ilin Giresun olacağına inanıyorum. Gelin bir olalım. Gelin horan oynayalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?